Жилищен комплекс в кв. Беломорски“ в Пловдив функционира без разрешително,

...
Жилищен комплекс в кв. Беломорски“ в Пловдив функционира без разрешително,
Коментари Харесай

Жилищен комплекс в Пловдив се насели незаконно, Общината нареди офиси и обитатели да напуснат

Жилищен комплекс в кв. „ Беломорски “ в Пловдив действа без позволение, научи TrafficNews . В постройката " Алекс – Бел “, която се намира тъкмо против Овощарския институт, работят офиси и магазини, има прекарани електричество и вода и даже живеят хора, до момента в който по документи строителният обект към момента не е въведен в употреба.
Прочетете още
Инвеститор е компанията " Алекс 2003 " ЕООД на Емил Кандилов, която през 2007г. започва план за мoдepeн жилищeн ĸoмплeĸc oт зaтвopeн вид зa 500 oбитaтeли. По време на строителните действия през 2008г. на обекта са били установени нарушавания при изискванията за безвреден труд, заради които животът на един от служащите е бил изложен на риск.


Проекта на постройката

Години по-късно е построена единствено една постройка, която имa цeнтpaлнo paзпoлoжeниe в ĸoмплeĸca. По задание тя е със смесено предопределение и се съcтoи ce oт cyтepeн, тpи ocнoвни нивa, eдин тepacoвидeн и eдин мaнcapдeн eтaж. Oбocoбeни ca тpи вxoдa.

Сградата има само Акт 14, който съгласно Закон за устройство на територията се издава на първия стадий от контрола на строителната активност. С него се приема структурата на зданието, която е на стадий “груб градеж ” - ограждащи стени и покрив. Според настоящата нормативна уредба при Акт 14 постройката не може да се населява. Това става само след издадено уверение за въвеждане в употреба, по-известен като Акт 16.

Въпреки това „ Алекс 2003 “ е отворила два свои офиса на партерния етаж, както и има контракт с компания за търговия с фаянс. Нарушенията са били известени до РДНСК и Община Пловдив.

Служители на локалната администрация са направили инспекция и открили, че постройката е приключена, без да се правят строително-монтажни действия. На гърба на постройката, където има гаражи, били обособени жилища за обитаване с дограми. В едното е имало проснати облекла за сушене, както и обувки пред тях.



Собственикът на „ Алекс-2003 “ ЕООД им дал позволение за градеж и декларирал, че е подхванал дейности по въвеждане в употреба на постройката. Служителите на администрацията съставили акт и забранили достъпа до постройката, било подредено незабавното ѝ освобождение. Фирмата снабдител на електричество следва да прекъсне тока на обекта.

Актът бил връчен на Емил Кандилов, който в допустимия период не го е обжалвал. Вместо това той атакувал заповедта на Община Пловдив в Административен съд-Пловдив, като изискал анулацията ѝ. Магистратите разгледали жалбата му, само че я оповестили за неоснователна. Потвърдили акта на локалната администрация, по отношение на който офисите и магазина би трябвало да бъде освободени. Същото следва да създадат и жителите, които нелегално са се нанесли там.

Решението на съда предстои на обжалване в 14-дневен период.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР