Жилищата в Сингапур вече сега са най-скъпите в Азиатско-тихоокеанския регион,

...
Жилищата в Сингапур вече сега са най-скъпите в Азиатско-тихоокеанския регион,
Коментари Харесай

Градът, който изпреварва Хонконг като най-скъпия пазар за жилища

Жилищата в Сингапур към този момент в този момент са най-скъпите в Азиатско-тихоокеанския район, откакто изпревариха Хонконг в класацията, твърди отчет.

Данните са от показателя за досегаемост на парцелите от Urban Land Institute (ULI) Asia Pacific Center for Housing и демонстрират, че междинната цена на едно жилище в Сингапур е 1,2 милиона $ през 2022 година спрямо 1,16 милиона $ в Хонконг, представени от CNBC.

Наемите на жилища в Сингапур също са по-скъпи - 2600 $ или надалеч по-високи от други градове като Сидни, Мелбърн и Хонг Конг, съгласно отчета.

Докладът се основава на статистика от 45 града в девет пазара в Азиатско-Тихоокеанския район, като се пресмята достъпността, както за владение на жилище, по този начин и за жилище чартърен, по отношение на междинните приходи.
 Да наложиш 60% налог върху покупка на парцел от чужденци: Това направи Сингапур
Да наложиш 60% налог върху покупка на парцел от чужденци: Това направи една азиатска страна

Промените в политиката ще обиден към 10% от покупко-продажбите с жилищни парцели, съгласно изказването на държавното управление

Хонконг и Сингапур

Цените на жилищата в Хонконг през октомври 2022 година, паднаха до петгодишно дъно, защото повишението на лихвените проценти усили разноските по заемите, се споделя в отчета.

По-рано този месец управляващите в Хонконг покачиха главния лихвен % до 5,5%.

Средната цена на жилищата в Хонконг е паднала с 8,7% - от 1,27 милиона $ през 2021 година до към 1,16 милиона $ през 2022 година

Междувременно жилищата в Сингапур изпревариха тези в Хонконг като най-скъпи в Азиатско-тихоокеанския район, като междинната цена се усили с над 8% през последната година, се споделя в отчета.

Все отново отчетът споделя, че жилищата в Хонконг към момента са най-скъпите на база квадратен метър или 19 768 $ и " доста повече от два пъти " от междинните стойности за Сингапур, Шенжен и Пекин.
 Прогноза: Цените на жилищата в Хонконг ще потънат с 25% през 2023-а
Прогноза: Цените на жилищата на един от най-скъпите пазари на парцели в света ще потънат с 25% през 2023-а

Намалява броят на евентуални купувачи

Достъпност

Въпреки че жилищата в Сингапур са най-скъпите в района, градът-държава има и най-голям % на благосъстоятелност върху жилища - цели 89,3%.

Градовете в континентален Китай са измежду най-ниските ранглисти във връзка с достъпността на жилищата. Докладът отбелязва, че процентът на притежателите на жилища в Китай е " намалял доста " през последните 10 години.

Една от аргументите за това е неналичието на нови жилища. " Населението на Шенжен се е нараснало с над 7 милиона в интервала 2010 година до 2022 година, само че новият му жилищен фонд се е нараснал единствено с 31 милиона квадратни метра, най-малкото нарастване измежду китайските градове през същия интервал ", се споделя в отчета.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР