Жестокият сблъсък в коалицията на Промяната /ПП/ и Демократична България

...
Жестокият сблъсък в коалицията на Промяната /ПП/ и Демократична България
Коментари Харесай

Бракът на ПП/ДБ се разпада пред местния вот във Варна 


Жестокият конфликт в обединението на Промяната /ПП/ и Демократична България /ДБ/ към кметската номинация във Варна – на някогашния регионален шеф Благомир Коцев, или депутатката Стела Николова е към този момент нервен.

Причината е взето решение сред сътрудниците в София да повдигнат общата кандидатура на Коцев, което взриви локалната централа на Демократична България, а и обществените мрежи. Даниел Лорер блъснал по масата след тежки договаряния, а водачите на Демократична България Христо Иванов и Атанас Атанасов за следващ път „ свили флагове ”.

Това разкриха за „ ВАРНА вести ” източници от централата на Промяната в столицата. Варна е вторият град след Бургас, в който управлението на Политическа партия постанова своята кандидатура и обединението върви към разпад за локалния избор. В южния морски град беше повдигнат за кмет депутатът от Политическа партия Константин Бачийски, който от Демократична България одобриха безмълвно, като означиха единствено че кандидатурата му е „ смущаваща ”.

Отпадналата от кметската борба във Варна депутатка Стела Николова, която скоро се похвали, че е номинацията на Демократична България, написа ядосан пост във ФБ: „ Носят менци от 100 кладенеца да продадат Варна, само че ние не сме толкоз жадни ”/ известната сентенция е: носят вода от 9 кладенци/. Това отприщи стотици мнения и извади кирливи ризи в обединението – за спуснатите претенденти от горната страна, за сглобка с оня, който си пада по поляните в Морска градина, за ПП-ски – отпадъци, че общината се дава като баница за търтеи, за тънки партийни сметки и схемички.

Феновете на Стела Николова приканват за политически бойкот и се заканват: „ какъв брой безпощадни ще бъдат варненци към всяка насмешка с мажориталния избор на гласоподавателите. ” Бракът по сметка на ПП/ДБ във Варна е пред сигурен разпад.

„ Ако Политическа партия издигне публично своя претендент, ще има огромен протест. Благомир Коцев може да е с богатства физиономия, само че има тежка история зад тила си ”, разясняват съидейници на Николова от централа на Демократична България – Варна.

Но една част от съпартийците й не са толкоз склонни да я поддържат, поради неуспеха й на предишния локален избор през 2019 година Ако не е припозната и от свои, депутатката може да се пусне по пистата за кметския пост като самостоятелен претендент, считат политически наблюдаващи край морето.
Източник: barometar.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР