Жестоки скандали тресат пловдивската организация на БСП броени дни преди

...
Жестоки скандали тресат пловдивската организация на БСП броени дни преди
Коментари Харесай

ШОК: БСП реабилитира в редиците си разследвана за фалшива диплома

Жестоки кавги тресат пловдивската организация на Българска социалистическа партия броени дни преди конференцията им, която би трябвало да избере новото управление и да стартира да чертае описи за кандидатски листи - и при положение на предварителни парламентарни избори още тази есен, и за локалния избор следващата година, научи извънредно Lupa.bg.

Въпреки следствие от прокуратурата, макар спор в самата левица и гласоподаване в така наречен " Другарски съд " в Българска социалистическа партия, на бял кон в партията под тепетата се завръща не какъв да е, а щерката на позорно шитнатия през март тази година заместник-здравен министър доцент Георги Йорданов - Десислава, чието име стана известно с огромна измама за дипломите й.

Години наред Десислава Йорданова лъга и социалистите, и локалната власт, че е магистър, с което си завоюва вкусен общински пост. И макар че стана клиент на прокуратурата, през днешния ден тя към този момент е оправдана в Българска социалистическа партия - този път като новия ръководител на жените-социалистки в регион " Западен " в Пловдив.

До избирането й се стига след отстраняването на законното управление на пловдивските социалисти. Последва цялостен отчетно-изборен цикъл в структурата, който организира не различен, а точно татко й доцент Георги Йорданов.

След като Корнелия Нинова подреди, а подчинените й членове на Народно събрание на Българска социалистическа партия одобриха, беше стартирана процедура по доклади и избори в цялата конструкция в Пловдив. По-късно решението беше оповестено за нелегитимно персонално от началника на отдел Деловодство Йордан Татарски, който с причини изясни, че няма условия, които да постановат провеждането на неприсъствени съвещания на Народно събрание на Българска социалистическа партия, на които да се взимат решения.

А персонално да управлява процеса бе определен Борислав Гуцанов, който е новият оргсекретар на " Позитано " 20. Както Lupa.bg към този момент писа, Гуцанов бе изобличен по какъв начин кадрува в Пловдив, посредством аудиозапис от заседание за предстощите избори на Българска социалистическа партия там. От скандалния запис стана ясно даже по какъв начин той поучава при потребност да се въздейства върху кворума – според от това дали е в интерес на работната група или противоположното.



Според Гуцанов, в случай че въпреки всичко от Позитано 20 не могат да „ пречупят “ пловдивските социалисти и не се получи решение, което да удовлетворява централата, да вземем за пример, не се подписва протоколът от събранието.

Акцент в процедурата се явява подписът на член на работната група и с него се дефинира легитимността му. А за в допълнение подсигуряване на верни делегати Гуцанов подсигурява регистриране на „ Позитано “ на несъществуващи структури. Черешката на тортата, описват още локалните социалисти, е концепцията на Гуцанов за 25%: " Няма ужасно, че няма делегати ", споделя той на съвещанието. А реакция, че гласът на варненския народен представител отеква в записи от подобен диалог, от централата няма.

В четвъртък съветниците на Българска социалистическа партия в Пловдив оповестиха скандални данни за дейностите на работната група, назначена да организира събранията. От изнесената информация излиза наяве, че подправянето на документи явно към този момент е наложена процедура в редиците на левицата. На съвещанието бяха представени манипулирани протоколи, графици, описи, напън върху редови социалисти и безчинство.

Включително те определяли кое съвещание е законно, кое няма да бъде прието и кои социалисти да бъдат делегати. Целта била да се направи всичко допустимо, даже и с непозволени средства, сериозният към Нинова партиен актив в Пловдив да бъде изхвърлен и сменен с дисциплиниран на „ Позитано “.



С поименния състав на управителните органи се е заел персонално депутатът Иван Петков-Бебето, апетитен за бъдещия ръководител на Българска социалистическа партия в Пловдив. В София обаче са наясно, че без асортимент на доверени хора в конференцията Бебето няма късмет да овладее структурата в града.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР