Жесток скандал в ефира на БНТ сътвориха бившият депутат от

...
Жесток скандал в ефира на БНТ сътвориха бившият депутат от
Коментари Харесай

Свиреп сблъсък в ефира! Иван Сотиров към Слави Василев: По-добре Украйна да ни брани от Русия

Жесток скандал в ефира на Българска национална телевизия сътвориха някогашният народен представител от Иван Сотиров и политическият анализатор Слави Василев. Повод за спора и размяната на остри реплики станаха позициите на президента Румен Радев във връзка войната в Украйна и рецензиите към кабинета.

Силно тревожно е, че в „ не обединението “ взе участие Движение за права и свободи. Идеята за търсене на конституционно болшинство е по-скоро заслон. Това разяснява някогашният народен представител от Иван Сотиров в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

Избора на гуверньор на Българска народна банка демонстрира, че обединението работи. Виждаме, че партиите се схващат доста добре. Коалиция сред ПП-ДБ, ГЕРБ и Движение за права и свободи е сложна за усвояване, само че виждаме, че работи, уточни политическият анализатор Слави Василев.

Властта е в Кирил Петков, Бойко Борисов и Движение за права и свободи и те не го крият. Те одобряват президента Радев като комфортна боксова рецесия. Разделението сред тях е от по-рано и ще продължим да го следим, добави политическият анализатор.

„ Президентът направи изказвания, които освен не са морални, само че и опонират на Конституцията. Той дължи отговор на всички български жители и на Народно събрание за позицията си пред президента на Украйна. Ако бъде нападната България той е задължен по Конституция да провежда готовност. Когато има външна политика, избрана от Народно събрание, той е задължен да се придържа към нея, а не да следва политиката на Кремъл “, посочи Сотиров.

Опонентът му реагира остро на тези думи и разгласи, че тази позиция го пакетира към тези хора, които утвърждават войната.

„ Служебните кабинети на Радев работеха против националния интерес “, отговори му десният политик. Иван Сотиров напомни, че Русия ни е оповестила за вражеска страна.

„ Ние сме суверенна страна, отговорността на президента е да пази националния ни интерес. Той е главнокомандващ на Българската войска и като подобен изрази позицията си “, акцентира Слави Василев.

" Като виждам държанието на главнокомандващия ни, по-добре е да дадем оръжието си на Украйна и тя да ни брани, репликира Сотиров.

Това е черно-бял разказ, заключи Василев.

„ Ако Украйна падне, идващите сме ние. Путин работи като Хитлер. С такива диктатори се работи твърдо и изрично “, счита някогашният народен представител от.

„ Да кажете, че Русия ще нападне България това е безспорна нелепост. Да продадеш реакторите ни на Украйна, да си изпразним складовете за оръжие. Нашите държавни управления са наведени. Така ни е казано да действаме. Това е безродно и антидържавно държание “, изрази позицията си политическият анализатор.

Иван Сотиров добави, че българският народен интерес диктува ние да сме предан член на Европейски Съюз и НАТО. Ние сме доста по-заинтересовани от западните страни, да бъдем предпазени от политиката на Кремъл, уточни Иван Сотиров.

„ Ние не сме почитан сътрудник, а васална страна. Ние сме „ йес мен “ в НАТО и Европейски Съюз “, сподели още Василев.

 

 

 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР