Жертвите в морето край гръцкия град Пилос на полуостров Пелопонес

...
Жертвите в морето край гръцкия град Пилос на полуостров Пелопонес
Коментари Харесай

Страшна трагедия с потенциално стотици жертви край Гърция

Жертвите в морето край гръцкия град Пилос на полуостров Пелопонес порастват с всеки минал час. Техният брой към този момент е 78, предават гръцките медии. 

Около 02:30 часа тази заран гръцките управляващи бяха осведомени от италианските за съществуването на рибарски кораб с мигранти на борда, пътуващи  от град Тобрук в Либия към Италия. 

До момента 104 души са избавени, а 24 са настанени в болница в пристанищния град Каламата. Не се знае какъв брой са в неопределеност, показва националната гръцка телевизия ЕРТ. Плавателният съд най-вероятно е потеглил преди четири дни с 400 души на борда, показва Международната организация по миграция (МОМ) на Организация на обединените нации.  

Президентът на Гърция Катерина Сакеларопулу посети болничното заведение в Каламата в 16:00 часа, а водачите на Нова народна власт, СИРИЗА и ПАСОК анулираха днешните си предизборни манифестации поради случая. 

След като гръцките управляващи схванаха за протичащото се в морето на 47 морски благи югозападно от град Пилос в ранните зори на днешния ден, те незабавно осведомиха лечебните заведения в градовете Триполи, Каламата, Кипарисия и Спарта, с цел да бъдат в подготвеност.

За избавителната интервенция бяха задействани два патрулни кораба, един избавителен транспортен съд на бреговата защита, седем намиращи се наоколо кораба, една фрегата и един хеликоптер на гръцките военноморски сили и един безпилотен летателен уред.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР