Жертвите на вируси ще получават навременна информация за източника на

...
Жертвите на вируси ще получават навременна информация за източника на
Коментари Харесай

Софтуерен инструмент разкрива източника на кибератаката


Жертвите на вируси ще получават навременна информация за източника на офанзивата
(снимка: CC0 Public Domain)

Компанията за сигурност Лаборатория Касперски пусна нов спомагателен инструмент, който демонстрира на потребителите по какъв начин вирусът е проникнал в компютрите им и кои са неговите създатели.

Софтуерът е предопределен за потребление от корпорации и държавни ведомства. Въоръжени с сходен инструмент, те могат да схванат кой е забъркан в хакерската атака против компютърните им мрежи.
още по тематиката
„ Знаейки кой нападна компанията и с каква цел, отделът за ИТ сигурност може бързо да създаде и започва ”, споделят от Лаборатория Касперски.

Механизмът за разкриване на източника на вируса се основава на разбор на обособени фрагменти на злонамерения код и сравняването им с базата данни на Kaspersky Lab, която съдържа копия на вируси, събирани в продължение на 22 години работа на компанията.

Впоследствие, според от това до каква степен изследваният откъс от вируса наподобява на пример от базата данни, Kaspersky Threat Attribution Engine демонстрира евентуалния генезис на групата, която провежда, дружно с малко изложение и връзки към запаси с данни за акции с присъединяване на сходен код.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР