Жертвите на трусовете в Южна Турция и Северна Сирия вече

...
Жертвите на трусовете в Южна Турция и Северна Сирия вече
Коментари Харесай

Земетресението в Турция и Сирия вече е най-смъртоносното в региона от над 80 години

Жертвите на трусовете в Южна Турция и Северна Сирия към този момент надвишават 20 хиляди души и с това броят надвишава всички други естествени бедствия от края на 30-те години насам.

От тях жертвите единствено в Турция са 17 406 по думите на здравния министър Фахреттин Коджа, представени от Анадолската организация.

За съпоставяне, през 1999 година жертвите на труса с епицентър в Мраморно море лиши живота на 17 127 души. По-смъртоносно през 20 в. е това в Ерзинджан, Източна Турция, чиито жертви са 32 хиляди души.

Още в понеделник турският президент Реджеп Тайип Ердоган съпостави земетресението с това от Ерзинджан и го назова " нещастието на века ".

Най-малко 64 хиляди души са потърпевши в страната.

В Сирия жертвите са минимум 3100, като множеството от тях са в следената от бунтовниците, съперници на режима на президента Башар ал Асад, провинция Идлиб. Ранените там са минимум 5200.

 Градове от палатки и хотели – Турция пробва да подслони стотици хиляди без покрив Градове от палатки и хотели – Турция пробва да подслони стотици хиляди без покрив
Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР