Жертвите на Синдрома на разбитото сърце не се възстановяват от

...
Жертвите на Синдрома на разбитото сърце не се възстановяват от
Коментари Харесай

Разбива ли сърцето синдромът на разбитото сърце?

Жертвите на Синдрома на разрушеното сърце не се възвръщат от единствено себе си, без лекарска помощ, а провалите върху здравето са трайни. Това откриха шотландски учени след в детайли проучване.
В проучването вземат присъединяване 52-ма души от двата пола. Обект на изследователския интерес е дали заболяването дава някакви отблясъци върху здравето , или е просто психологично положение . Известно е, че така наречен „ синдром на разрушеното сърце “ е обвързван с прочувствен или физически стрес и може да докара до сърдечна уязвимост и непълнота , а в избрани случаи е допустимо да предимвика и по-сериозни последствия за здравето.
Получените резултати дават на учените съображение да признаят Синдрома на разрушеното сърце за болест , която оставя дълготрайни поражения на сърцето, като поврежда и сърдечния мускул .Като по-чувствителни в плен на заболяването по-често се оказват дамите. Синдромът имитира сърдечна рецесия - болка в гръдния панер и лявата ръка. Тя се придвижва от време на време към горната челюст, затруднява дишането, появяват се неочаквани позиви за повръщане, световъртеж, а от време на време избива и студена пот. И в случай че преди се смяташе, че тези чувства са по-скоро „ самовнушения “, то през днешния ден са обект на лекарско внимание, тъй като това положение надалеч не е почтено, нито мислено, а има дълготрайни последствия . Проучването на откривателите сочи, че в случай че човек остане жертва на синдрома в продължение на четири месеца, положението води до развиване на фиброза, т.е. трайно увреждане на сърдечния мускул.

Симптомите на синдрома на разрушеното сърце са доста близки до тези на сърдечния удар и  може да включват ангина пекторис (болки в гърдите), дефицит на въздух, ниско кръвно налягане и краткотрайна сърдечна непълнота. Въпреки това сърдечният удар постоянно е в резултат на кръвни съсиреци или запушени артерии, само че това не са признаци на пациенти със синдрома на разрушеното сърце. Често синдромът на разрушеното сърце минава относително бързо и рядко води до съдбовни или непрекъснати сърдечни вреди.  Но за това е нужно да си помогнете и самите вие. Помислете дали си коства да разбиете живота си за човек, който не желае да бъде с вас?

Цветелина Велчева

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР