Жертвите на бедствието Даниел“ в Гърция станаха десет, съобщи министърът

...
Жертвите на бедствието Даниел“ в Гърция станаха десет, съобщи министърът
Коментари Харесай

Жертвите от наводненията в Гърция станаха десет, четирима души са в неизвестност

Жертвите на бедствието „ Даниел “ в Гърция станаха 10, заяви министърът на климатичната рецесия и гражданската отбрана Василис Кикилиас, представен от гръцкия в. „ Прото тематика “.

Други четирима души са в неопределеност, до момента в който избавителните интервенции не престават без спиране в разнообразни елементи на засегнатите региони.

В същото време Кикилиас акцентира, че „ картината от река Пеней (в Лариса) ни държи непрекъснато нащрек “. „ Необходимо е доста внимание от всички, защото наводненията могат да се засилят във всеки един миг “, означи министърът.

Той добави, че „ във връзка на клюки, които се популяризират, желая да уточня, че в нито един язовир в региона не е направена безусловно никаква интервенция от страна на централния държавен уред, която да е провокирала пренасочване на водите “.

От започването през вчерашния ден на огромната евакуационна и избавителната интервенция с въздушни и наземни средства в 14 села са осъществени 296 избавителни интервенции с хеликоптер, а незабавна здравна помощ е предоставена на 150 души.

Освен това 1700 блокирани хора са били освободени и превозени на безвредни места от наземни избавителни екипи с лодки и транспортни средства, съобщи Кикилиас.

В региона работят 20 хеликоптера и над 1000 спасители от гражданската отбрана и въоръжените сили.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР