Жертвите и ранените са десетки Поредното военно престъпление на Русия.

...
Жертвите и ранените са десетки Поредното военно престъпление на Русия.
Коментари Харесай

Зеленски за атаката в Краматорск: Поредно военно престъпление на Русия

Жертвите и ранените са десетки
Поредното военно закононарушение на Русия. С тези думи президентът на Украйна Володимир Зеленски разяснява офанзивата по жп гарата в Краматорск, при която починаха над 50 цивилни жители, измежду тях 5 деца, чакащи за евакуация. Зеленски направи обичайното си среднощно послание. Съединените щати, Европейският съюз и Англия осъдиха нападението. А Пентагонът удостовери виновността на Москва за офанзивата. 

„ Всички водещи страни по света към този момент осъдиха съветската офанзива в Краматорск. Очакваме корав световен отговор на военните закононарушения. Точно като клането в Буча, както и доста други съветски военни закононарушения, ракетният удар в Краматорск би трябвало да бъде част от обвиняванията на арбитражен съд, който непроменяемо ще има. “

Според кмета на града към 4000 души е имало на гарата, когато е нанесен ударът. Според губернатора на региона Павло Кириленско ударът е осъществен с балистична ракета „ Точка У “, която съдържа касетъчни муниции, които са неразрешени с спогодба от 2008 година.

Белият дом разгласи, че ще поддържа опитите за следствие на офанзивата в Краматорск, а английският министър председател Борис Джонсън съобщи, че нападението демонстрира, какъв брой ниско е паднала армията на Путин.

Френският външен министър Жан-Ив льо Дриан назова нападението „ закононарушение против човечеството ”.

Министърът придова специалисти да се насочат към мястото на офанзивата в Краматорск, с цел да съберат доказателства за военни закононарушения и причинителите да бъдат подведени под отговорност.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР