Женствеността, свободата, сексуалността, проблемите на консуматорската ни култура и политиката

...
Коментари Харесай

20 въпроса: Стефани Ханджийска

Женствеността, свободата, сексуалността, проблемите на консуматорската ни просвета и политиката през днешния ден - всичко това е измежду тематиките, които вълнуват изпълнителката, хореографка и режисьорка на танцово кино Стефани Ханджийска. Завършва Танцов спектакъл в НАТФИЗ, а по-късно магистратура по актуален танц в London School of Contemporary Dance. Работи като хореограф по разнообразни планове в Англия, Виетнам, Египет, България. От 2014 до 2016 година е част от балет " Арабеск ". През 2020 година е в програмата на ImPulsTanz във Виена.
Тази година Стефани, дружно с артистите и Силвия Чернева основават първата обучителна стратегия за танцово кино в България - " Фокус кино танц ". Чрез нея дават опция на 26 студенти да придобият на практика и теоретични познания в жанра, а за задачата разчитат на над 18 български и интернационалните гост-лектори. На края на програмата учащите се основават личен танцов филм, който ще показват на особено проведен фестивал на 24 септември в The Steps, София. Паралелно с обучителната стратегия, тримата уредници основават трилогия филми Becoming, които ще бъдат показани гратис в 29 града в България това лято.
Стефани и Коста Каракашян си партнират също в идната премиера на новото им интерактивно зрелище " 84 диалога " в пространството ДНК на 14 и 15 май.
Като какъв човек се определяте?
Като човек, който танцува, човек, който вижда благоприятни условия вместо проблеми.
Нещото, в което вярвате безусловно?
В напредъка, концепциите и усъвършенстването.
Любимият ви миг от деня?
Той не се случва всеки ден. Когато всичката работа, която толкоз доста хора сме вложили в един танцов или кинопроект, блесне и се събере дружно в един жив, съвършен миг. Когато демонстрираме работата си на публиката, когато преподаваме.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР