Служебният премиер Димитър Главчев отговори задочно от Брюксел, където е

...
Служебният премиер Димитър Главчев отговори задочно от Брюксел, където е
Коментари Харесай

Истината за смяната на министри. Главчев към Радев

Служебният министър председател Димитър Главчев отговори задочно от Брюксел, където е на двудневна среща на върха на Европейски Съюз, на президента Румен Радев, който по-рано през днешния ден го подлага на критика, че си сменял мнението за министрите през час.

Предложенията са напълно мои. Закъснението – в 22 ч. вечерта при първото ми предложение – се дължеше на това, че изчаквах връзка с президента, тъй като аз смятах, че по този начин е правилно. По този въпрос той дори е осведомен и с двете промени, сподели Димитър Главчев.

Нямам доверие на двамата министри, които съм предложил за промяна, защото не могат да работят на оборотите, които аз желая. Искам непрекъсната връзка, това се отнася за всички министри, и бързи решения. Нямаме време за изчакване! – сподели Главчев.

По-рано през днешния ден Радев разгласи, че ще предложения премиера на среща в петък, с цел да чуе претекстовете му за предлаганите смени седмица след клетвата на служебния кабинет.

Радев се разгласи и срещу назначението на Даниел Митов за министър на външните работи, тъй като бил зам.-председател на ГЕРБ. В Конституцията обаче няма сходна рестрикция за членове на висши партийни органи да не могат да стават служебни министри и даже министър председатели.

Напрежението с външния министър Стефан Димитров , до неотдавна дипломат в Черна гора, се появи по време на визитата на асистент държавния секретар на Съединени американски щати Джеймс О’Брайън в София.

Той се срещна с президента Румен Радев, само че от външно министерство не са уредили реципрочна среща с премиера Димитър Главчев.

Оказа се, че въпросният длъжностен министър Димитров си отпътувал за Черна гора и не си вдигал телефона два дни.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР