Женското тяло е било обвито в мистерия през цялата история

...
Женското тяло е било обвито в мистерия през цялата история
Коментари Харесай

9 странни факта за женското тяло

Женското тяло е било обгърнато в тайнственост през цялата история освен заради своята трудност, само че и заради ролята, която играе както полово, по този начин и репродуктивно. Запознайте се с някои любопитни обстоятелства за действието му.

За да схванат действието на женското тяло, човешките същества се основават на голям брой суеверия, които с помощта на проучванията са останали в предишното.

Имайки поради, че мнозина към момента не го познават задоволително добре, през днешния ден искахме да съберем 9 любопитни и непредвидени обстоятелството.

1. Женското сърце бие по-бързо

Сърцата на дамите бият по-бързо от мъжете, с цел да компенсират по-малкия им размер. Докато тежестта на сърцето на мъжа е приблизително към 280 г, това на дамата е към 225 година

Една стара жена има сърдечен темп от  почти 78 удара в минута, което е с 8 удара по-бързо от възрастен мъж.

2. Жените изгарят мазнините по-бавно

Поради метода, по който работи техният метаболизъм, дамите са склонни да изгарят по-малко мазнини дневно спрямо мъжете.

Въпреки че има доста способи за стимулиране на тези процеси, се счита, че те изгарят приблизително 50 калории по-малко.

3. Имат по-силна имунна система

Жените имат по-силна имунна система от мъжете, само че все пак те са по-склонни да развият автоимунни болести.

Това е обвързвано с Х хромозомата, която има доста гени, свързани с имунното здраве.
Неизвестните обстоятелства за женското тяло
За разликите сред телата на дамите и телата на мъжете можем да приказваме до на следващия ден. И въпреки всичко би трябвало да знаем някои неща за женското тяло,...
Прочети повече
4. Езикът ви има повече сладки рецептори

Друга от особеностите на женското тяло е, че  те имат повече сладки рецептори от мъжете. Техните гъбични папили са повече спрямо тези, които имат мъжете. По този метод това би било повода те да разпознават усетите по-лесно.

5. Женското тяло има повече нервни рецептори

Жените имат повече нервни рецептори от мъжете, заради което болката е по-интензивна. Тази специфичност продължава да се изследва, защото може да бъде решаваща за хирургичните техники, лекувания и дозите на медикаментите за тях.

6. Жените мигат два пъти
19 неща, които мъжете не знаят за женското тяло
... а би трябвало! Женското тяло има доста особености, които могат да изненадат всеки мъж, в случай че преди този момент добре не се е срещнал с тях....
Прочети повече
Актът на намигване ни разрешава да смажем очите си, с цел да ги предпазим от частици и непознати тела, които могат да ги разболеят. Жената мига по-често от мъжа, тъй като равнищата на естроген са по-високи. Този хормон играе доста значима роля в отделянето на течности в тялото, в това число очите.

7. Жените имат по-голяма еластичност

Физически дамите са склонни да имат по-голяма еластичност в ставите си, изключително в региона на тазобедрената става. Това качество им разрешава да имат по-голям обсег на придвижване, да вземем за пример, когато упражняват или танцуват.

8. Женското ухо разграничава по-добре високите звуци

При разнообразни проучвания е било допустимо да се дефинира, че дамите имат по-добра заостреност на слуха спрямо мъжете на същата възраст при тестови честоти над 2 kHz.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР