Женското Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид счупи всички

...
Женското Ел Класико между Барселона и Реал Мадрид счупи всички
Коментари Харесай

Барселона и Реал Мадрид счупиха рекорда за най-посещаван женски футболен мач в историята

Женското Ел Класико сред Барселона и Реал Мадрид счупи всички върхове по посещаемост на мач сред дамски тимове, откакто 91 553 фенове са били на трибуните на “Ноу Камп” в сряда. Каталунците победиха с 5:2 в реванша от 1/4-финалите в Шампионската лига и с общ резултат 8:3 чака на 1/2-финала спечелилия от двойката Арсенал – Волфсбург.

Рекордът по посещаемост остави в историята предходните две достижения. До момента най-посетеният дуел в женската Шампионска лига бе през 2019-та година, когато на стадион “Уанда Метрополитано” домакините от Атлетико Мадрид надделяха точно Барселона с 2:0. Тогава на трибуните участват 60 739.

На равнище национални тимове най-посетената среща е финалът на женското Световно състезание през 1999-та година сред Съединени американски щати и Китай, когато 90 195 фенове извършиха стадион “Роуз Боул” в Пасадена.

Барселона организира сериозна рекламна акция в града и измежду членовете на клуба от януари насам, с цел да бъдат изкупени всички билети. Това даде резултат и всичките 99 354 пропуща бяха разпродадени. Очакванията, че върхът ще бъде строшен започнаха да се изпаряват, откакто през целия ден в столицата на Каталуня валеше дъжд и при започване на срещата едвам половината от потенциала бе напълнен. Но с напредването на мача от ден на ден места се заемаха, оборудването се пълнеше и последователите сътвориха невероятна атмосфера.

Барселона бе спечелил първата среща с 3:1 в Мадрид, а в този момент още в 8-та минута поведе в резултата с брилянтно технично осъществяване на Мапи Леон, само че гостенките от Реал Мадрид обърнаха развоя до 2:1 в своя изгода с попадения на Олга Кармона от дузпа и на Клаудия Сорноса. През второто полувреме Барселона показва напълно друго лице и вкара 3 гола в границите на 10 минути, с цел да обърне до 4:2 с едно от попаденията дело на Алексия Путеяс. Каролин Хансен оформи крайното 5:2 10 минути преди края на срещата.

“Без думи съм! Мечтата се трансформира в действителност. Единственият отговор, който мога да дам, е че ще работим, с цел да бъдем по-добри и да създадем нов театър. Беше толкоз наелектризиращо, че седмици няма да мога да се отърся. Надявам се, че от ден на ден девойки ще усещат магията на футбола”, съобщи Путеяс след края на дербито.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР