Женският тим на Бъки направи ударно начало на новия сезон

...
Женският тим на Бъки направи ударно начало на новия сезон
Коментари Харесай

Бъки започна защитата на титлата си с убедителна победа

Женският отбор на Бъки направи стремително начало на новия сезон в „ А “ Републиканската хандбална група. В среща от I кръг първенецът на България одобри в зала „ Орловец “ новака Спартак (Плевен) и се наложи с безапелационното 42:20.

Габровският състав имаше предимство във всички съставни елементи от играта и закономерно завоюва, въпреки да беше без две съществени фигури - Ивон Дюлгерова и Мадлен Тодорова, които лекуват контузии.

Лидия Ковачева и съотборничките натрупаха сериозен задатък още през първото полувреме. С откраднати топки в отбрана и сполучливо извършени контраатаки домакините бързо взеха преднина. В средата на полувремето разликата към този момент беше 9 гола (12:3), а можеше да бъде и още по-сериозна, в случай че не бяха няколкото положителни спасявания на вратарката на Спартак Росина Христова. Краят на частта пристигна при резултат 24:11.

През второто полувреме треньорката Веселина Златева даде игрови минути на всички девойки, вписани в тимовия лист за мача. Предвид преднината, оборотите и концентрацията в завършващата фаза при домакините спаднаха, само че все пак тимът осъществя още 18 попадения и получи 9 за крайното 42:20.

Първи формален мач с екипа на женския отбор записаха Иванела Арнаудова и вратарката Поля Колева, която отрази и един 7 метров углавен удар. Добро завръщане в игра след дълго възобновяване от травма направи Милица Колева, осъществила и две от попаденията за триумфа. Капитанката Лидия Ковачева обичайно беше на равнище и заби 11 гола в мача, а с отлични изяви Карина Съменова загатна, че това може да бъде нейния сезон. Добро равнище демонстрираха също Емилия Самуилова, Мари Томова, Йоана Костова, Катя Стефанова, Габи Цонева и вратарката Моника Христова.

За състава на Спартак 6 гола осъществя Василена Шомова, по 3 прибавиха Нели Камепополска и Мария Кривунова.

„ Винаги има какво да се желае повече, само че като за първи мач и поради това, че не сме играли контролни срещи и че мъчно се събираме в цялостен състав, съм удовлетворена. Ще се веселя да продължим по същия метод и в идните мачове да играят съвсем всички състезателки. Щастлива съм от обстоятелството, че успяхме да запазим съвсем напълно състава си от предишния сезон и се надявам да имаме сполучлива година. „ Спартак “ разполага с доста на брой млади девойки и това е похвално. При повече работа с тях може да се получи един добър тим и им го поисквам “, разяснява Веселина Златева след срещата.

В останалите два мача от първи кръг се получиха следните резултати:
Шумен 98 (Шумен) - Ники спорт (Сливница) 28:18 (09:12)
Свиленград - Поморие 19:15 (9:7)
sport-gabrovo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР