Женският пазар е най-евтиният пазар в София, според столичани, обаче,

...
Женският пазар е най-евтиният пазар в София, според столичани, обаче,
Коментари Харесай

Столичани: Зеленчуците и плодовете на пазара поскъпват всеки ден

Женският пазар е най-евтиният пазар в София, съгласно столичани, обаче, зеленчуците и плодовете нарастват с всеки минал ден, съобщи кореспондент на БГНЕС.


„ Пазаруваме най-вече зеленчуци – моркови, краставици, зеле. Всичко е поскъпнало, освен зеленчуците “, сподели Хюсеин пред БГНЕС. Според един продавачите на пазара, това не е правилно, акцентирайки, че доматите костват 1,30 лв/кг.


Надежда Вутова също е пристигнала в съботния ден, с цел да си купи сезонни плодове и зеленчуци, само че изясни, че сама си създава някои от тях и това ѝ доставя наслаждение. Тя изясни, че за първи път от една година насам идва на Женския пазар и не може да реши дали продуктите са поскъпнали. В съпоставяне с други места, от които пазари, дамата сподели, че не мисли, че има разлика в цените. „ Все отново би трябвало да ценим труда на селскостопанските труженици “, съобщи пред БГНЕС Вутова.


Друга жена, пазаруваща на Женския пазар, също уточни, че продуктите не са поскъпнали.


„ Някои от продуктите сигурно са поскъпнали. Не съм обърнала изключително внимание. Но пресните картофи са си много скъпи “, сподели пред БГНЕС Теменужка Илиева, като посочи, че е видяла пресни картофи на цена от 4 лв/кг. Това, което най-често тя купува от пазара, са домати, маруля, лук, картофи и моркови.


Любка Вутова преди малко идва на Женския пазар. Тя означи, че от вчерашния ден продуктите са поскъпнали. Жената най-често пазари зеленчуци. „ Зелени салатки, доматки, лук, само че всеки ден се усилват. Всеки божи ден “, акцентира тя.

Доматите на Женския пазар костват 1,30 лв/кг, пресният картоф – 3 – 4 лв/кг, морковите – 1,50 лв/кг. 500 грама чушки „ Сиврия “ се продават на цена от 2 лева, а 100 грама люти чушки коства 1 лев. Българският лук се продава на цена от 2,99 лв/кг, а 500 грама чесън коства 6 лева 4 лева коства кг балучка. Килограм карфиол се продава на цена от 2 лева За 1 лев можем да си купим две марули или пък три за 1,50 лева 1 лев коства салата „ Айсберг “. За половин кг гъби ще платим 2,50 лева Цената на орехите варира сред 4,50 и 8 лв/кг.

Килограм ябълки коства 1,20 лева, численост нар се продава на цена от 1,60 лева За 1 кг портокали ще платим 1,20 лева, оферират се и 2 кг на цена от 3 лева 2,79 лв/кг костват бананите, лаймът – 7 лв/кг.

Екзотичният плод проличава коства 12 лв/кг. На някои места на Женския пазар можем да си купим 500 грама ягоди за 2,50 лева, а на други щандове се оферират кг ягоди на цена от 12 лева Цената на малините варира сред 25 и 35 лв/кг, къпините костват 35 лв/кг. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР