Женският национален отбор загуби от актуалния шампион Италия с 0:3

...
Женският национален отбор загуби от актуалния шампион Италия с 0:3
Коментари Харесай

Волейболните националки загубиха от шампиона в Лигата на нациите

Женският народен тим загуби от настоящия първенец Италия с 0:3 (17:25, 19:25, 23:25) в първия мач от втория шампионат в Лигата на нациите, който се играе в Хонконг. На моменти нашите демонстрираха мощна игра, изключително в третия гейм. Доста непредизвикани неточности, подбудени най-много от неналичието на опит в младия ни състав, помогнаха на противника за триумфа.
Прочетете още
Първият гейм беше на част на сериите. България започва по-силно и поведе с 4:1. Тогава пристигна ред на италианките, които освен изравниха, само че и дръпнаха с 6:4. Последваха пет следващи български точки, само че за жалост 9:9 беше последното тъждество в частта. До нейния край " скуадра адзура " поведе с нова серия и повече не разреши да се случват обрати. Геймът приключи 25:17. Големият проблем в българската игра беше посрещането и прекомерно лесните точки, които давахме на противника.

Вторият гейм стартира съвсем по същия метод. Българките стартираха мощно и първи взеха нежна преднина от 4:2. Италия незабавно отвърна с четири следващи точки и по този начин повече не стигнахме до тъждество. Най-близо бяхме при 7:8 и 9:10. Тогава противникът натрупа пет точки задатък, който бранеше майсторски. Най-голямата разлика в интерес на Италия бе 23:16, а частта приключи при резултат 25:19.

" Не вършим това, което си говорихме преди мача - сподели в малко изказване за тв канала на уредниците треньорът Мичели в почивката след втория гейм. - Затова и съм отчаян. "

Българките чуха упрека на своя треньор и изиграха най-хубавия си гейм. Отново първата точка беше за нас и още веднъж Италия направи бърз поврат. За разлика от предходните елементи нашите не се дадоха елементарно. " Скуадрата " поведе с три точки, само че България изравни за 14:14 и даже взе задатък - 15:14. В тези моменти се виждаше, че младият ни отбор има потребност от още опит. Италия направи три точки и поведе със 17:15. Няма подозрение, че България има класата да играе и против най-хубавите. Изравнихме за 19:19 и поведохме с 20:19. Това обаче последният ни задатък в мача и Италия го " затвори " с 25:23.

Утре България играе втория си мач в Хонконг против Канада от 8,30 ч.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР