Женският национален отбор по шахмат ще играе днес за титлата

...
Женският национален отбор по шахмат ще играе днес за титлата
Коментари Харесай

Милен Василев: Готови сме за финалната среща за титлата, нашите момичета ще се справят

Женският народен тим по шахмат ще играе през днешния ден за купата на европейското състезание в Будва. На полуфиналите през вчерашния ден България победи Полша.

Еуфорията и щастието са допълнително, готвим сме за днешната среща с тима на Грузия. Това сподели Милен Василев - ръководител на Българската спортна федерация по шахмат в ефира на предаването " Денят стартира ".

" Техният треньор работи цяла нощ, с цел да приготви разновидностите за срещата. Отборът на Грузия е първи в ранглистата. Печелил е международни и европейски трофеи, не им потегли играта, само че изобщо не са тим за подценяване ", изясни Милен Василев.

" Аз съм уверен, че нашите девойки ще се оправят. Проблемът тук е душевен, това нещо не се е случвало, напрежението върху нашите състезателки е голямо, множеството от тях вземат участие за първи път на подобен огромен конгрес, само че аз и треньорът Петър Арнаудов се опитваме да ги съхраним ", съобщи Василев.

За първи път от 7 години България имаше представител на конгреса на Европейския шахматен съюз, който се организира в Будва.

" Този конгрес се организира венъж годишно и тази година, откакто получичхе уайлд карт за нащия женски тим, аз бях поканен да участвам. Припомням че нашата федерация не е член на Европейския съюз, диалозите минаха в доста добър звук, изнесох тирада пред делегатите, и ни дадоха обещание доста бързо да станем техен член ", разгласи ръководителят на федерацията по шахмат в особено изявление за Българска национална телевизия.

Вижте целия диалог във видеото!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР