Женският национален отбор на България по волейбол се класира за

...
Женският национален отбор на България по волейбол се класира за
Коментари Харесай

Женският ни национален отбор по волейбол е на четвъртфинал на европейското първенство

Женският народен тим на България по волейбол се класира за четвъртфиналите на европейското състезание. Тимът ни се наложи в петгеймов мач над Словакия с 3:2 (16:25, 17:25, 25:19 25:20, 15:9) във Флоренция.

Националките означиха неприятно начало. Тимът ни потегли несигурно и напрегнат. От другата страна на мрежата Словакия започва освободено и взе самодейността в свои ръце.

Словакия поведе стремително с 4:0, усили на 12:5, а в средата на гейма разликата от седем точки се резервира (16:9). Да края на гейма националките ни не съумяха да затруднят съперника и Словакия завоюва първия гейм с разлика 25:16.

Втората част повтори началото на първия гейм, а противника ни поведе с 3:0 и 6:2. Мичели прибягна до смени, като на полето се появи Вангелия Рачковска в посрещане. Това се оказа позитивно и нашите се съвзеха. Посрещането бе нормализирано и българския отбор се приближи до точка 10:11. Високата обсада на Словакия обаче продължи да бъде стена за офанзивата ни и Словакия още веднъж се откъсна с 15:11. Мичели продължи да търси оптималния състав, който да окаже опозиция, като прибягна до нови рокади с три състезателки по едно и също време. В игра се появиха разпределителката Мирела Шахпазова, диагоналът Мерелин Николова и Елена Бечева в посрещане. Словакия обаче продължи да натиска и не сподели съмнения нито за миг, като резервира разликата и завоюва втория гейм с 25:17.

В третата част Мичели върна титулярния състав, а нашите най-накрая демонстрираха положително начало и поведоха с 3:1, а по-късно усилиха на 9:5. Увереността стартира да се връща, играта потръгна и отборът ни усили разликата на седем точки 17:10. Тимът на Словакия загуби своя темп и стартира все по-често да бърка и зае ролята на догонващ. До края обстановката се резервира и България наложи волята си след обсада на Бечева за 25:19.

Успехът даде криле и нашите взеха самодейността още през цялото време на четвъртата част. България поведе с 11:7 и 15:10. Словачките пробваха още веднъж да нападат и понижиха до точка 18:19. Нашите обаче резервираха централизация и не позволиха поврат. Българките завоюваха гейма на 20 точки за равенството 2:2.

Тайбрекът стартира чудесно за отбора на България, който поведе с 4:0, а по-късно и с 8:3 при промяната на полетата. Блокада действаше непреклонно за съперничките, като България поведе с 14:7 и изпусна два мачбола, преди Петя Баракова да реши всичко с съобразителна игра на мрежата.

Най-резултатна в мача бе Радостина Маринова, която приключи с 21 точки. Мира Тодорова добави още 11 за триумфа.

Карин Шундерликова осъществя 17 за Словакия, 15 добави Карин Палгутова.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР