Женски торс бе намерен в понеделник край брега на Копенхаген,

...
Женски торс бе намерен в понеделник край брега на Копенхаген,
Коментари Харесай

Зловеща находка в Копенхаген - женско тяло без глава, ръце и крака изплува на брега

Женски торс бе открит в понеделник край брега на Копенхаген, до момента в който полицията проверява изгубването на шведската журналистка Ким Вал, която за последно бе забелязана с датския бизнесмен и откривател Петер Мадсен, предадоха осведомителните организации.

"Трупът няма глава, ръце или крайници ", заяви пред публицисти Йенс Мьолер Йенсен от полицията в Копенхаген, съобщи Българска телеграфна агенция. Останките били видяни от колоездач. В момента се прави аутопсия и други проби, заяви Йенсен. Тялото е било във водата "известно време ", добави той и посочи, че към момента е "твърде рано " да се каже дали останките са на изчезналата журналистка.

30-годишната Ким Вал е в неопределеност от 10 август, когато отплавала с Мадсен на 17-метровата му подводница "Ю Си 3 Наутилус ". Подводницата потъна, а Мадсен беше избавен ден по-късно. Той отхвърля да направил каквото и да било закононарушение. На извадената от морето подводница не беше открит никой. Мадсен в началото твърдеше, че е оставил журналистката жива и здрава в Копенхаген. По-късно той промени показанията си и съобщи пред съда, че тя е починала при акцидент на борда. Сега мъжът споделя, че я е "погребал " в морето в залива Кьоге, южно от датската столица.

Копенхагенската полиция уточни, че Мадсен остава в ареста по предварителни обвинявания в ликвидиране. Делото не се гледа обществено поради продължаващото следствие. Датските и шведските морски служби търсиха тялото на Вал в залива Кьоге и протока Йоресунд сред Дания и Швеция благодарение на водолази, сонари и хеликоптери.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР