Женската тенис асоциация обяви в четвъртък, че отново ще провежда

...
Женската тенис асоциация обяви в четвъртък, че отново ще провежда
Коментари Харесай

Китай отново ще приема турнири по тенис за жени

Женската тенис асоциация разгласи в четвъртък, че още веднъж ще организира шампионати в Китай. По този метод се поставя завършек на протеста, който стартира в края на 2021 година, когато локалната тенисистка Шуай Пън изчезна от общественото пространство, което съответства с неин сериозен пост в обществените мрежи против почитан държавен чиновник.

Няколко седмици по-късно Пън се появи на обществено място, само че терзанията за нейното благоденствие останаха, което накара шефът на УТА Стийв Саймън да съобщи, че тенис турът няма да се завърне в Китай, до момента в който не бъде извършено без значение следствие по случая.

Пред ББС Саймън призна, че нито едно от изискванията на УТА не е било изпълнено, само че финансовите загуби за организацията са прекомерно съществени и от есента шампионатите в Китай се завръщат в календара. 

" Надявам се, че със завръщането ни на място ще можем да създадем по-голям напредък. Ние не сме не запомнили за Шуай Пън ", сподели той.

Той добави, че множеството от тенисистките са подкрепили концепцията шампионатите в Китай още веднъж да бъдат включени в календара. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР