Женшенът е 100 % натурален продукт, който се използва в

...
Женшенът е 100 % натурален продукт, който се използва в
Коментари Харесай

Японски женшен - състав, ползи и свойства

Женшенът е 100 % естествен артикул, който се употребява в обичайна азиатска медицина от епохи и на който от ден на ден започваме да обръщаме внимание и ние - актуалните хора.

Има доста типове женшен и въпреки най-известните да са американският женшен и корейският женшен (известен и като китайски), не по-малко внимание заслужава и японският.

Латинското наименование на японския женшен е Panax japonicum, като няма по какъв начин да не споменем, че думата Panax (тя участва в названието на съвсем всички типове женшен) е с гръцки корени и идва от panacea. Нали се досетихте - билката е кръстена панацея, тъй като се смята, че може да помогне при всевъзможни здравословни проблеми. Лек за всичко е!

Японският женшен има жълтеникав цвят, бере се есенно време, след което се изсушава. От него можете да си приготвите лековити отвари или непосредствено да го консумирате под формата на хранителни добавки, прахчета, таблетки, смес и т.н.

Подобно на останалите типове женшен, по този начин и японският съдържа необикновено целителен коктейл от съставки - етерични масла, целулоза, ензими, мазнини, фосфор, витамини С и В и какво ли още не.

Японският женшен се употребява за общо подсилване на организма. Той има болкоуспокояващо деяние и е доста подобаващ при контузии, ставни проблеми, болки в мускулите и др.

 Японски женшен - състав, изгоди и свойства

Японският женшен работи доста добре на концентрацията и паметта. Учените към момента не са разкрили на какво тъкмо се дължи този му резултат, само че се допуска, че е поради успокояващите му свойства, които работят ефикасно и против умората. В доста случаи точно тя е повода за слабата ни централизация. Освен това японският женшен има и мощно антиоксидантно деяние, което работи директно и върху активността на мозъка. Често срещана композиция в питателните добавки е японски женшен и гинко билоба.

Японската панацея се приема и когато сте прекарали тежко заболяване или страдате от хронични заболявания, свързани с дихателната система. Повлиява доста добре влажната кашлица, съпроводена с храчки, и работи изцяло върху отбраната на имунитета ни.

Японският женшен е и приет афродизиак, тъй като има многоспектърно деяние върху половата система. В случай че имате проблеми в леглото, то безусловно се консултирайте с персоналния си доктор по отношение на какви биха били изгодите за вас от банкет на японски женшен. Не забравяйте, че като всяка друга билка и той има някои странични резултати, изключително в случай че не го приемате вярно или без спиране!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР