Жените страдат от хормонални промени през всички етапи от живота

...
Жените страдат от хормонални промени през всички етапи от живота
Коментари Харесай

Ето как да се справим с косопада по време на менопаузата

Жените страдат от хормонални промени през всички стадии от живота си : в юношеството (когато настава менструацията), в зрелост (при бременност) и към петдесетте (като разследване от менопаузата). 

Последният е може би е най-трудният, така измененията се усещат освен от прочувствена позиция, само че са съпроводени и от физически признаци като горещи талази, проблеми със съня, световъртеж и т.н. 

 косопад iStock

Косата ни е един от аспектите, които нормално също биват повлияни от хормонални промени и стрес. Неизбежно е менопаузата да не остави отпечатък върху нашата прическа. Това може да бъде косопад или пък загуба на размер. 

Като цяло косопадът е постоянно срещан проблем при дамите и за жал се заостря с възрастта.

За да разберете защо поражда той и как да се справите с него, изключително през студените месеци, продължете да четете. 

 косопад iStock

Защо косата пада по време на менопаузата 

По време на менопаузата нашите яйчници стопират да създават естроген и прогестерон, което е пагубно за косата ни. Като цяло естрогенът играе „ защитна роля “, която оказва помощ да се поддържа косата във фаза на напредък.  

Струва си да споменем обаче, че съществува и генетичен фактор, който може да повлияе на този косопад . Приемът на някои медикаменти също не е за подценяване.  

В този стадий косата пада повече от елементарното, само че може и да стане по-крехка и чуплива, както и да загуби жизнеспособност и искра. 

Кога би трябвало да стартираме да се тревожим? 

Загубата на до 150 косъма дневно се приема за естествена. Количество, по-сериозно от това, може да се смята за изострен телогенен ефлувиум. Ако спадът продължи за интервал от повече от 3 месеца и не се следи усъвършенстване, то е целесъобразно да се посети кожен лекар.  

 косопад iStock

Как да избегнем загубата на коса по време на менопаузата? 

Най-доброто решение е да се направи комбинирано лекуване от вътрешната страна и извън. Това значи да се съчетае локално лекуване срещу косопад (шампоан и лосион) с хранителни добавки.  

Когато избираме лекуването,  съставките, на които би трябвало да обърнем внимание и които би било целесъобразно да се съдържат в нашия шампоан или лосион, са  лук и розмарин.  

 косопад iStock

Обратим ли е косопадът по време на менопаузата? 

Другият огромен въпрос, който постоянно съпътства „ Как да избегнем косопада по време на менопаузата? “, е,,Това обратим развой ли е? ”. Да, ще забележим още веднъж растеж на косата, т.е. още веднъж ще имаме дълга коса , само че ще бъде мъчно да се върнем към началната точка, в която сме били преди менопаузата. 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР