Жените изпитват все повече гняв и ярост, отколкото мъжете. Това

...
Жените изпитват все повече гняв и ярост, отколкото мъжете. Това
Коментари Харесай

„Галъп“: Жените стават по-яростни от мъжете

Жените изпитват от ден на ден яд и гняв, в сравнение с мъжете. Това демонстрира световнопроучване на „ Галъп “.

Всяка година в изследванетоучастватповече от 120 000 души в над150 страни.

Анализна Би Би Си открива, че от 2012 година дамите изпитват с 6% повече отрицателни усеща, в сравнение с мъжете, макар че с всяка година наклонността и при двата пола се усилва.

Според терапевт в Съединени американски щати това не е изненада. В началото на 2021 годинаСара Хармън събира на едно поле дами, които да крещят, с цел да излеят гнева си.

По нейни думижените на всички места изпитватсилно отчаяние, така катотежестта на пандемията е падналанепропорционално върху тях.

Проучване от 2020 година в Англия демонстрира, чемайките поемат повече от домашните отговорности по време на ковид пандемията, в сравнение с бащите. В резултат на това тяхнотоработното време понижава.

В някои страни разликата в броя на дамите и мъжете, които споделят, че са изпитвали яд предходния ден, е доста по-висока от междинната за света, като да вземем за пример Камбоджа, Индия и Пакистан.

Психиатърътсмята, че това е резултат от напрежението, което се е появило, защото от ден на ден дами в тези страни са станали образовани, заети и стопански самостоятелни. Те показват повече страсти, което автоматизирано води до нарастване на техния яд.

Има ли прогрес за дамите от 2012 година насам?
По-малко отполовината от интервюираните дами във всяка страна споделят, че се усещат по-способни да вземат лични финансови решения, в сравнение с преди 10 години.По-малко от половината във всяка страна, като се изключи Съединени американски щати и Пакистан, също считат, че е по-лесно за дамите да разискват единодушието с сантиментален сътрудник.В множеството страни минимум две трети от интервюираните дами декларират, че обществените медии са оказали позитивно влияние върху живота им, макар че в Съединени американски щати и Англия цифрата е под 50%.В 12 от 15 страни 40%от интервюираните дами споделят, че свободата да показват мнението си е област, в която животът им е напреднал най-вече през последните 10 години.46% от интервюираните в Съединени американски щати считат, че е по-трудно за дамите да получат достъп до медицински безвреден аборт, в сравнение с преди 10 години.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР