Жените имат все по-важна роля в развитието на технологиите и

...
Жените имат все по-важна роля в развитието на технологиите и
Коментари Харесай

Progress ще даде стипендии на момичета, избрали ИТ кариера


Жените имат все по-важна роля в развиването на технологиите и ИТ бранша
(снимка: CC0 Public Domain)

Кандидатстването за стипендиантската стратегия „ Жените в технологиите ” на Progress за 2024 година е отворено, оповестиха от софтуерната компания. Желаещите могат да подадат своите документи до 12 април т.т.

Стипендиантската стратегия „ Жените в технологиите ” е ориентирана към девойки от втори, трети и четвърти курс от специалности „ Компютърни науки ”, „ Софтуерно инженерство ”, „ Информатика ”, „ Информационни системи ”, „ Приложна математика ” или сходни от упълномощени университети в България. Победителките ще бъдат определени на база университетски достижения, мотивационно писмо/есе и извънкласни действия в региона на технологиите, математиката и програмирането.
още по темата
Progress ще отличи две изявени девойки, избрали да се развиват в ИТ света, с еднократни стипендии на стойност 3000 лева всяка. Крайният период за кандидатстване е 12 април 2024 година, а документите се подават на.

„ С все по-голямото демократизиране на технологиите и развиването на бранша потребността от разнообразни гледни точки в процеса на основаване на софтуерни артикули става основополагащ фактор както за постигането на бизнес триумф, по този начин и за основаването на нововъведения ”, сподели Лилия Месечкова, старши вицепрезидент „ Софтуерно инженерство ” в Progress. „ Срещите с толкоз будни и можещи младежи ни вдъхва вяра за бъдещето на нашата промишленост ”, добави тя.

Освен финансова поддръжка в размер от 3000 лева стипендиантките ще могат да прекарат една седмица в офиса на Progress, където да схванат повече за активността на компанията, да почерпят опит от потвърдени експерти от екипа и да научат за другите кариерни пътища в света на технологиите.

„ Жените в технологиите ” е част от световната стратегия на Progress „ Women in STEM ”, която включва сходни начинания в Съединени американски щати и Индия. В България тя започва през 2020 година с основаване на стипендия със същото име в Американския университет в България, която тази година е в размер от 8000 евро. До този миг компанията е дарила близо 63 000 лева в поддръжка на идващото потомство дами ИТ водачи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР