Жените добавят около 1 килограм и половина повече към телесното

...
Жените добавят около 1 килограм и половина повече към телесното
Коментари Харесай

Майките тежат с почти 1,5 кг повече от бездетните жени на същата възраст

Жените прибавят към 1 кг и половина повече към телесното си тегло, откакто станат майки, спрямо бездетните си връстнички, написа в. "Дейли мейл ", като се базира на резултатите от проучване.

Промените в метода на живот, свързани с родителските грижи, постоянно водят до наддаване на телесно тегло, са открили специалисти от Кембриджкия университет. Те анализирали резултатите от десетки предходни изследвания, които наблюдавали телесното тегло на участнички на възраст сред 15 и 35 години. Оказало се, че дамите, които нямат деца, наддават към 7 кг и половина за 5-6 години. Майките обаче наддават спомагателни 1,3 кг към увеличеното с въпросните 7,5 кг телесно тегло, показва Българска телеграфна агенция.

Стресираните бъдещи майки е по-вероятно да родят девойки

Изтощените родители е по-малко евентуално да правят физически извършения и по-вероятно да похапват нездравословни храни. Изследването разкрило също, че назначението на работа и постъпването в университет са други две основни събития в живота, които водят до наддаване на телесно тегло. Фактът, че даден мъж е станал татко, не води до увеличение на телесното му тегло, са установили учените.

Майчинството е обвързвано със 17-процентно увеличение на показателя на телесна маса спрямо този на бездетните дами. "От 15-годишна до 35-годишна възраст хората напълняват, а ние искахме да разберем дали някои събития в живота способстват за това - съобщи Елинор Уинпени от Кембриджкия университет. - Изследването не концентрира вниманието върху наддаването на телесно тегло през бременността, а върху измененията в метода на живот, когато си станал родител. "

Експертите наблюдавали също наддаването на телесно тегло у дамите през преходния интервал сред довеждане докрай на гимназия и постъпване в университет или наемане на работа. Девет изследвания посочили, че напускането на гимназия е обвързвано с понижаване на осъществяваните от дамите умерени до тежки физически извършения със 7 минути на ден и на физическата интензивност на мъжете с 16,4 минути на ден. Промените са най-големи при постъпване в университет - продължителността на умерените до тежки физически извършения намаляла с 11,4 минути на ден.

Резултатите от проучването са оповестени в Obesity Reviews.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР