Жената, която беше докарана в родилното с полицейски ескорт на

...
Жената, която беше докарана в родилното с полицейски ескорт на
Коментари Харесай

Изписаха жива и здрава родилката и бебето с „полицейския ескорт“ в Пловдив

Жената, която беше докарана в родилното с полицейски конвой на колата за спешна помощ, е изписана. Бебето ѝ и тя са живи и здрави и благодарят на лекарите и на служителите на реда, които им избавиха живота.

Това оповестяват от акушеро-гинекологичната клиника на УМБАЛ „ Свети Георги “, където младата родителка бе призната в извънредно тежко положение и с заплаха за живота и за този на бебето.

Тя беше призната с тежка акушерска патология в УМБАЛ “Свети Георги ”-Пловдив, където бе приета в болница по неотложност за цезарово сечение. Жената е била с прибързано отлепване на плацентата с щедро кървене.

„ Известно е, че тази патология е една от най-опасните и евентуално заплашва здравето и живота на бременната и плода преди и след раждането при липса на навреме слагане на диагнозата и съответно акушерско държание “ , изясни началникът на клиниката проф. доктор Екатерина Учикова .

Родилката е била призната по неотложност в болничното заведение с щедро кървене и мощни болки . Лекарите са създали бърза организация и единствено за към 10 минути целият екип към този момент е бил в подготвеност. Именно тези минути са били основни при спасяването на живота на пациентката.

Когато интервенцията завършва, фамилията получава щастливата вест за сполучливо роденото момченце

Жената изрече благодарности за високия професионализъм и бързата реакция на екипа от акушер-гинеколози, анестезиолози-реаниматори и на медицинските експерти по здравни грижи. Благодарение на тях майката и новороденото са в положително общо положение .

Екипът, който е оказал помощ за сполучливото раждане и грижи за майката и бебето са доктор Екатерина Чолакова, доктор Любомира Кръстева, доктор Мина Рухини, Д-р Борис Георгиев, акушерките Христина Илиева и Стефка Нестерова, неонатологът доктор Софка Славова и анестезиологичната сестра Иванка Рускова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР