Жена с напреднал стадий на рак на гърдата, разпространил се

...
Жена с напреднал стадий на рак на гърдата, разпространил се
Коментари Харесай

Жена с последен стадий рак, излекувана по нов метод: Ударих джакпота

Жена с напреднал етап на рак на гърдата, популяризирал се по цялото й тяло и против който химиотерапията се е оказала неефикасна, е изцяло изчистена с новаторска терапия, която ускорява имунната система за битка с туморите.

Джуди Пъркинс е първият пациент с финален етап на рак на гърдата оздравял в Съединени американски щати сполучливо с имунотерапия, при която се употребяват клетките на имунната система на пациента за намиране и заличаване на образувалите се в тялото ракови кафези.

ВИЖТЕ СНИМКИ ПРЕДИ И СЛЕД ИМУНОТЕРАПИЯТА НА ИЗЛЕКУВАНАТА ЖЕНА

„ Откриха ми рак на гърдата през 2003 година. Тогава ми направиха мастектомия – премахване на млечната жлеза. 10 години по-късно обаче ме диагностицираха с метастатичен рак на гърдата – последният IV-ти етап.

Шансовете за живот бяха минимални, започнах и лекуване с химиотерапия, което не ми оказа помощ “ , споделя Джуди Пъркинс пред Силвия Прибиловска за Vesti.bg .

Американката е инженер по обучение и алпинист по душа, живее във Флорида, омъжена е и има двама сина, които са на 18 и 20 години. Именно фамилията ѝ я стимулира да продължи да се бори за живота си и да опита всичко, което би могло да и помогне.

„ Исках да бъда до фамилията си, колкото се можеше по-дълго. Подложих се на химиотерапия, само че след всяка минала се усещах безусловно като че ли гибелта виси над мен “, споделя 52-годишната жена.

През 2015 година Джуди е определена за новата радикална терапия след няколко химиотерапии, които не са съумели да спрат тумора в дясната й гърда, който се популяризирал до черния дроб и на други места в тялото.

Преди началото на имунотерапията лекарите й дали три години живот.

Медицинският екип, който се грижил за дамата в Националния институт за злокачествени болести на Съединени американски щати в Мериленд, са безапелационни, че лечението е унищожила раковите кафези толкоз дейно, че тя към този момент две години е изцяло изчистена.

Храни, които оказват помощ на рака да пораства, до момента в който ни убие

Заплашено ли е младото потомство от взрив на рака

"Реакцията към лекуването е невиждана ", отбелязва специалистът Ласло Радвани от Института за проучвания върху рака в Торонто, Канада.

За да приложат революционното лекуване, лекарите първо вземат биопсия и изследват ДНК, с цел да открият съответните разновидности на тумора.

ХРАНИТЕ, КОИТО НИ УБИВАТ БАВНО, НО СИГУРНО - СНИМКИ

Те се концентрират върху разновидностите, които унищожават четири гена, произвеждащи необикновени протеини в туморите.

След това се извличат имунни кафези, които нападат тумора, с цел да го унищожат, само че не съумяват, защото са прекомерно слаби или прекомерно малцина.

Пациентка от Пловдив с левкемия е в ремисия без лекуване

Уникална интервенция за България и света избави жена

След разрастването им с милиарди в лабораторни условия, учените търсят кафези, които най-ефективно намират и унищожават раковите кафези на пациента посредством различаване на анормалните протеини.

Инжектират на Пъркинс 80 милиарда добре подбрани имунни кафези.

Терапията включва и пембролизумаб - общоприетоо лекарство, което оказва помощ на имунната система да нападна раковите кафези. Тестове след 42 седмици демонстрират, че Пъркинс е изцяло излекувана от рака.

„ Аз персонално не имах вяра, че имунотерапията ще проработи, само че бях длъжна да опитам. Бях наясно, че възможностите не са положителни, защото нямах гаранция, че ще проработи на всеки организъм. Така през март 2016 година туморите ми се бяха смалили с 60% и до май месец към този момент бяха изчезнали. Определено имах доста шанс и мога да кажа, че ударих джакпота “, уточни тя.

Антибактериално вещество в пастата за зъби и други препарати провокира рак

Нараства заболеваемостта от рак на маточната шийка у нас

Впечатляващият триумф усилва вярата, че лечението ще помогне на повече пациенти с напреднал етап на рак на гърдата и други злокачествени болести.

Учените в този момент възнамеряват клинични проби, с цел да оценят какъв брой дейно може да бъде лекуването. Но някои специалисти са внимателни, защото лекуването е потвърдено единствено върху един пациент.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР