Жена от южното крайбрежие на Квазулу-Натал наскоро изживяла шока на

...
Жена от южното крайбрежие на Квазулу-Натал наскоро изживяла шока на
Коментари Харесай

Жена открила зелена мамба в кухненската си мивка в Южна Африка

Жена от южното крайбрежие на Квазулу-Натал неотдавна изживяла шока на живота си, когато разкрила 1,7-метрова зелена мамба в кухненската си мивка. Синът на старата жена незабавно се обадил в Центъра за запазване Crocworld, с цел да отстранен влечугото, пише Times Live.

„ Получих позвъняване от млад мъж от Сезела за огромна змия, открита в кухнята. Както наподобява майка му е прибирала чиниите, преди да зареди другите, когато е забелязала змията да се катери по пердето. След това (змията) е намерила леговище в кухненската мивка под кофа, където я намерихме “, споделя Уейд Килиан, организатор в центъра за влечуги в Скотбърг. 

Килиан споделя, че дошъл и намерил доста нервна стара жена с мачете, която крещи за змия .

„ За благополучие, нейният наследник е предизвестил екипа за влечуги в точния момент и тя не се е пробвала сама да убие змията. Насърчаваме жителите да не се доближават или да се пробват да убиват каквито и да е змии, а по-скоро да се свържат с нас, с цел да ги премахнем безвредно. Някои видове са застрашени и затова предпазени от закона, само че множеството офанзиви на змии се случват, когато хората се пробват да ги реалокират или убият “, показва той.

Килиан споделя, че откакто змията е била извадена от кухнята, е била безвредно пусната в местообитание на диви животни, надалеч от хората.

Зелените мамби са месоядни животни, които ядат яйца, птици, жаби, гущери, гризачи и други дребни бозайници. Те са най-вече самотни и не е известно да са териториални. Предпочитат крайбрежните региони с гъста, сенчеста растителност и са склонни да живеят на дървета. Женските зелени мамби снасят 4 до 17 яйца едновременно, които се излюпват след към три месеца. Зелените мамби могат да живеят до 14 години. Те имат къси, закрепени зъби в предната част на устата си и са мощно отровни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР