Жена, нападната от „злобна“ видра: „Не мислех, че ще се измъкна от тази река“

...
Това, което започна като забавна, релаксираща вечер на вътрешни тръби
Коментари Харесай

Това, което започна като забавна, релаксираща вечер на вътрешни тръби по река Джеферсън, се превърна в травматично преживяване за Джен Ройс и двамата й приятели, след като бяха нападнати от видра.

И трите жени са получили лечение за нараняванията си, някои от които по-сериозни от други.

Ройс разказа за инцидента в публикация във Facebook, където нарече видрата „злобна и безмилостна“, тъй като я остави с повече шевове, отколкото можеше да преброи. CNN получи разрешение от Ройс да използва информацията в поста.

Трите жени били в средата на широк участък от реката в сряда вечерта, когато видрата се появила зад една от тях и нападнала, обясни Ройс. „Дори нямах шанс да измъкна от себе си думите „Има видра зад теб“, преди да я нападне“, каза Ройс.

Изглед от пешеходна пътека на Hurricane Ridge на Hurricane Hill Road на Олимпийския полуостров, Олимпийски национален парк в щата Вашингтон, САЩ. Изглед от пешеходна пътека на Hurricane Ridge на Hurricane Hill Road на Олимпийския полуостров, Олимпийски национален парк в щата Вашингтон, САЩ. Wolfgang Kaehler/LightRocket/Getty Images/ФАЙЛ

Лицето, ръцете, ушите, ръцете, краката и глезените на Ройс бяха ухапани от видрата, докато атакуваше за около пет минути. Когато Ройс се опита да изрита видрата от приятелите си, тя продължи да я атакува другаде по тялото й.

В крайна сметка трите жени успяха да стигнат до брега, в различни райони, и видрата отплува.

„Без НИКАКВО преувеличение, Божията честна истина, не мислех, че ще успея да се измъкна от тази река“, пише Ройс, „Нямах представа дали приятелите ми ще успеят. Но с Божията милост го направихме.

Видрата ухапа Ройс по лицето, ушите, ръцете и краката й, оставяйки я с повече шевове, отколкото можеше да преброи Видрата ухапа Ройс по лицето, ушите, ръцете и краката й, оставяйки я с повече шевове, отколкото можеше да преброи Джен Ройс

Тримата имаха един телефон и успяха да се обадят на 911 чрез SOS режим, но беше трудно да ги открият, тъй като бяха в толкова отдалечен район на реката, която тече през част от югозападна Монтана, изток от Бют.

„Бях целият в кръв и тя просто продължаваше да тече от лицето и носа ми. Беше студено. Бяхме мокри. Беше тъмно — каза Ройс.

Малко по-малко от час по-късно Ройс казва, че са видели червените и сините светлини да се приближават към района, но не са били достатъчно близо до тях, за да осъществят контакт. Една от жените взе трудното решение да остави другите две и да пробяга повече от две мили, за да посрещне спасителния екип, каза Ройс.

В този момент Ройс казва, че е била „изключително припаднала“ и не е знаела какво се случва. Тя каза на приятелката си, че я обича и да пази децата й, тъй като не смяташе, че ще се събуди, ако затвори очи.

 Hippo Хипопотам Papa Bravo/Adobe Stock

В опит да остане будна, Ройс казва, че се е фокусирала върху плевелите пред себе си и е броила назад от 99, за да префокусира ума си и да остане спокойна.

Когато спасителните екипи най-накрая стигнаха до тях, Ройс казва, че е била обзета от емоции. „Не мога да обясня какво е усещането да видя тези светлини. Отново бях обнадежден. Намериха ни. НАМЕРИХА НИ. Вече не бяхме сами", каза тя.

Ройс беше откаран с хеликоптер в местна болница, докато другите двама бяха лекувани на място. В крайна сметка те бяха откарани в болницата по-късно за допълнително лечение. И трите жени са получили множество дози ваксина срещу бяс и са били лекувани.

Ройс беше зашита на няколко места и претърпя операция на лицето и ушите. „Аз съм късметлийка, благодарна съм и съм жива“, добави тя.

В актуализирана публикация, седмица след инцидента, Ройс написа, че се е върнала у дома и раните й зарастват добре, без признаци на инфекция досега.

Montana Fish, Wildlife and Parks постави табели на различни места за любителски риболов, уведомяващи хората за дейността на видри в района.

„Въпреки че атаките от видри са рядкост, видрите могат да защитават себе си и малките си, особено на близки разстояния“, каза FWP от Монтана. „Те раждат малките си през април и по-късно могат да бъдат видени с малките си във водата през лятото. Те могат също така да защитават хранителните ресурси, особено когато тези ресурси са оскъдни.

Мейси Голдфарб от CNN допринесе за тази история.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР