Жена на 61 години от монтанското село Смоляновци помля с

...
Жена на 61 години от монтанското село Смоляновци помля с
Коментари Харесай

Баба подлуди цяло село! Помля с камъни соларни панели – миришели й, излъчвали реадиация

Жена на 61 години от монтанското село Смоляновци помля с камъни слънчеви панели, тъй като и миришели и излъчвали радиация. Районният съд в града край река Огоста я осъди на пробация.
Фотоволтаичната апаратура е на софийска компания, която я инсталирала на имот до парцела й. Панелите били сложени през май 2021 година. Още тогава съседката поискала да бъдат махнати от там, тъй като и „ въздействат зле на здравето, излъчват неприятна миризма и радиация “. Въпреки обясненията на шефа на сдружението, че панелите не са рискови за човешкото здраве и че разполага с всички нужни документи за монтаж, бабата го нападнала с обиди и заплашила, че ще счупи инсталацията, предава Телеграф.
На 18 май 2021 година тя изпълнила заканата си и потрошила с камъни два от слънчевите панели, а на 27 август същата година – още три панела. Второто нахлуване било записано от камери за наблюдаване в парцела.
Пред съда побелялата вандалка не отрекла, че е счупила панелите, само че не се признала за отговорна и още веднъж декларирала, че инсталацията й пречи и заплашва здравето й.
Магистратите обаче я признаха за отговорна в заличаване на непознати движими движимости на обща стойност 1380 лв. и я осъдиха на „ Пробация “. В идващите 6 месеца тя би трябвало да се среща два пъти седмично с пробационен чиновник.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР