Жена, която успява да избяга от нападението на фестивала Nova,

...
Жена, която успява да избяга от нападението на фестивала Nova,
Коментари Харесай

Убити, докато бягаха към тях за помощ: Въоръжени мъже от Хамас са се маскирали като полицаи


Жена, която съумява да избяга от нападението на фестивала Nova, разказа въоръжени мъже от Хамас, маскирани като служители на реда, които убиват хора, които тичат към тях за помощ.

29-годишната Мая П. съумява да избяга няколко пъти от гибелта в събота сутринта, когато терористи нахлуха на фестивала за електронна музика покрай кибуц Реим, убивайки минимум 260 души и отвеждайки пленници назад в Газа.

Мая и нейният другар са измежду тези, които бягат към колите си, с цел да избягат от мястото, само че бързо излиза наяве, че единственият път, водещ към сигурността, е затворен от двете страни от терористични блокади.

Говорейки от Израел, Мая, която е продавала билети за фестивала, споделя пред Bild, че терористите, които са сложили блокадите, са били маскирани като служители на реда и бойци.

„ Хората отиваха към тях с вярата да бъдат избавени и по-късно бяха екзекутирани “, сподели Мая, до момента в който плаче.

Колите се трансфораха в гибелен капан за доста от посетителите на фестивала, като екстремистите използваха автомати и реактивни гранати, с цел да стрелят по тях, споделя свидетелката.

Мая и приятелят й за малко потърсили леговище с близо 50 други в бункер край пътя.

Но инстинктите им подсказват, че там не е безвредно.

Тъй като стрелбата продължава, те взимат решение, което ще избави живота им – бягат през пустинята.

Припомняйки си началото на деня на ужаса, Мая споделя пред Bild, че е „ проверила документите за идентичност и е погледнала всеки един участник в очите, когато са влезнали “.

„ Там имаше толкоз доста деца, родени през 2003, 2004, 2005 година “, сподели Мая.

В 6 сутринта промяната й свършва и тя се преоблича в по-удобни маратонки за танци.

„ Това може би ми е избавило живота “, означи тя.

Хиляди младежи участваха на празненството измежду природата, което стана една от първите цели на палестински въоръжени мъже, които нарушиха граничната ограда на Газа рано в събота под прикритието на солидни ракетни обстрели от Газа.

Посетителите на фестивала можеха да бъдат видени да танцуват в пустинята на разсъмване, изцяло неподозиращи, че след минути членовете на въоръжените групи Хамас ще се спуснат от небето и ще всеят смут. В 6.30 сутринта посетителите на фестивала чуват първите ракети.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР