Жельо Костадинов разказа как колегите му са спасили 45-годишен мъж

...
Жельо Костадинов разказа как колегите му са спасили 45-годишен мъж
Коментари Харесай

Спасител от Бургас бие тревога, мъртвото течение дърпа авантюристите мигновено

Жельо Костадинов описа по какъв начин сътрудниците му са избавили 45-годишен мъж от София 

Авантюристите, които не съблюдават сигнализацията на спасителите, би трябвало да знаят, че мъртвото течение дърпа незабавно. В момента, в който попаднат в него, водата ги повлича, сподели пред Нова телевизия старши-спасителят от централния плаж в Бургас Жельо Костадинов.

„ В събота и в неделя беше извънредно бурно морето. Имаше и доста хора поради фестивала на Морската гара. Голяма част от тях бяха от вътрешността на страната. Един от случаите беше с 45-годишен мъж от София. След неспазване на сигнализацията от спасителите, той попадна на мъртво течение и се наложи двама от сътрудниците да влизат да го избавят, а коментарът му бе, че не знаел какъв брой бързо ставало повличането “, добави той.

Експертът по водноспасителна активност Николай Иванов пък разяснява черната статистика, съгласно която 415 души са се удавили във водите на Черно море за последните 10 години. 

Това сочат от Министерството на вътрешните работи, което прави приблизително 40 случая на година, посочи водещата Мира Иванова. 

Най-много са случаите през 2016 година, когато морето е лишило живота на 53-ма души. 

„ През последните години удавянията стават все по-малко. Причината, на която се дължат трагичните случаи е обвързвана най-много с непознаването на морето, на дъното, на морските течения, на слабата плувна просвета “, съобщи Иванов. 

„ Много от удавянията са разследване на инсулти и инфаркти. Голяма част от случаите са разследване от напиване. След аутопсия се открива огромно количество алкохол в кръвта. След ястие и пиянство на алкохол не трябва се се влиза най-малко два часа във водата “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР