Железопътните пътници преди Коледа, пътуващи от Белгия за Франция, Холандия,

...
Железопътните пътници преди Коледа, пътуващи от Белгия за Франция, Холандия,
Коментари Харесай

В ледена прегръдка: Зимата донесе проблеми на влаковете в западна Европа


Железопътните пасажери преди Коледа, пътуващи от Белгия за Франция, Холандия, Германия и Англия , се сблъскаха в събота с п рекъсвания и огромни закъснения заради лед по електропроводите.

Компанията „ Инфрабел ”, която ръководи белгийската железопътна инфраструктура, разгласи пред Агенция Франс Прес, че два влака – на интернационалната компания „ Талис ” и на френската TGV - са били спрени по средата на маршрута . Движението бе обновено два часа по-късно. Огромни тълпи хора се натрупали на платформите на гара Миди в Брюксел, само че пасажерите са предизвестени за неизбежни закъснения през целия ден.

В допълнение към маршрута на „ Талис ”, свързваща Амстердам, Брюксел и Париж, компанията „ Юро остарял ” от белгийската столица до Лондон също се сблъска с спиране и анулация на най-малко един маршрут. „ Трафикът бе рестартиран, само че ще има голям брой закъснения на интернационалните услуги през целия ден “, сподели представител на „ Инфрабел ”. Два влака на „ Талис ” от Амстердам до Париж през Брюксел бяха анулирани, заяви железопътната компания. Ще има огромни закъснения и при някои услуги до немския град Дюселдорф и до холандското летище Схипхол.

Пътник, резервирал трен на „ Юростар ” от Брюксел до Лондон, сподели пред Франс пред, че е бил осведомен за анулация на влака му и му е било препоръчано да резервира още веднъж или да получи платената сума . „ Имаме проект за зимата, в това число инспекции на инфраструктурата и ограничения за топене, само че няма такова нещо като нулев риск “, сподели представителят на „ Инфрабел ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР