Железопътен мост в руската Курска област е повреден при диверсионна

...
Железопътен мост в руската Курска област е повреден при диверсионна
Коментари Харесай

Диверсанти атакуваха жп мост в руската Курска област

Железопътен мост в съветската Курска област е развален при диверсионна офанзива в следобените часове на днешния ден. Това заяви губернаторът на региона Роман Старовойт.

" Днес към 11.20 часа беше намерено отчасти сриване на мостовата структура на 67-ми километър от жп линията Суджа-Соснови бор. В момента на място работят специфичните служби по определяне на аргументите за повредата ", сподели той, представен от Интерфакс.

Информацията удостовери пред Lenta.ru Наталия Зарубина от Следствения комитет на Руската федерация.

Старовойт означи, че железопътната линия се употребява за придвижване на товарни влакове. Според губернатора няма потърпевши и починали, нищо не заплашва живота и здравето на локалните поданици.

Два часа по-късно обаче Старовойт разгласява видео, в което разгласи, че случаят е приинен съзнателно. " За страдание информациятас е удостовери - това е била измама. Образувано е досъдебно произвеждане. Подробна информация ще има по-късно ", сподели той.

Суджански регион на Курска област граничи с Украйна. До 11 май региона е в действие " жълто " (високо) равнище на терористична опасност, което беше въведено на 11 април.

В прилежащата Белгородска област през днешния ден избухна пожар във военни хранилища на съветската войска.

„ На границата на три общини – Борисовски и Белгородски региони и градски квартал Яковлевски – избухна пожар на територията на едно от оборудванията на съветското министерство на защитата “, написа губернаторът Вячеслав Гладков в своя Telegram канал. Един човек е потърпевш леко. В обществените мреи се появиха клипове на което се вижда гъст пушек и се чуват гърмежи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР