Желанията за сладко често са продиктувани от липса на някой

...
Желанията за сладко често са продиктувани от липса на някой
Коментари Харесай

Какво ще ви помогне да се справите с желанията за СЛАДКОТО

Желанията за сладко постоянно са подбудени от липса на някой детайл в организма ни или от повишените стойности на кръвната захар. За да не се поддаваме на изкушението, което ни кара да трупаме непотребни килограми, можем да използван някои трикове.

Протеин

Важното е да следим дали одобряваме задоволително протеин денем. Той е съществена градивна единица в човешкото тяло. Без него усещаме непрекъснат апетит, който най-често се демонстрира в желанията за сладко.

Започнете от сутринта

„ Закуската е най-важното хранене за деня “ евентуално сте чували постоянно. Това е по този начин, тъй като с каквото разсъните тялото си, по този начин ще действа то и денем. Започнете със солена закуска, богата на потребни мазнини и протеини. Ако започнете с бързи въглехидрати и захари рискувате да повишите кръвната си захар и желанията ви за „ нещо сладичко “ да не стихнат през целия ден.

Ето по какъв начин да отслабнем, без да се отхвърляме от сладкото

Бавни въглехидрати

Разликата сред бавните и бързите въглехидрати е, че бързите се усвояват по-бързо като внезапно подвигат равнищата на кръвната захар и по-бавно тя се връща в норма, до момента в който бавните такива я подвигат последователно и я държат покрай умерените равнища.
Четири признака на пристрастяване към захарта и един метод да се отървете от нея
Пристрастяването към захарта е както пристрастяването към опиатите. В несъразмерни количества сладкишите провокират възприятие на еуфор...
Прочети повече
Заменете картофите със сладки или червени такива, белия ориз – с кафяв, белия самун – с пълнозърнест. Така ще усетите възприятието за задоволеност за по-дълго и няма да имате остри стремежи за десерт.

Заместители

Ако все пак ви се хапва сладко не посягайте незабавно към пакетираните храни с бяла захар и изкуствени оцветители – изберете натуралните захари като фруктоза. Бананите са цялостни с калий и витамини, те хранят тялото ви и са много по-нискокалорични от шоколада.

Ето какво ще се случи с тялото ви, в случай че спрете сладкото единствено за месец

Канела

Канелата е прелестна фалшификация, която контролира кръвната захар и се бори с желанията ви за шоколад да вземем за пример. Добавяйте малко канела в кафето или чая си и ще забележите по-балансираното си хранене.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР