Желанието за промяна се крие не само в мечтите за

...
Желанието за промяна се крие не само в мечтите за
Коментари Харесай

Портокаловият пудинг, който ще оправи настроението ви

Желанието за смяна се крие освен в фантазиите за слънчево и умерено време, само че и в смяна на диетата ви. В очакване на пролетта, както в никакъв случай до момента, желаеме освежаващи ястия и в случай че те съдържат и витамини, които могат да спасят нашето тяло от последствията от зимния недостиг на потребни субстанции, такива предписания просто нямат цена.

Можете да комбинирате работата с удоволствието (особено в дните, в които се постанова да стоим вкъщи), като се запознаете с нов, забавен, само че в това време елементарен за подготвяне десерт - крем пудинг, изработен от портокали.

Хубаво е, че не е нужно да търсите комплицирани и редки артикули, които е мъчно да откриете в целия град. Всички съставни елементи на този крем са много елементарни и налични. А портокалите, които са в основата на рецептата, принадлежат към тези няколко плода, които могат да бъдат закупени през този временен интервал на практика на всеки ъгъл и на доста рационална цена.

Важното е, че този гальовен и кремообразен десерт е подобаващ и за тези, които не ядат животинска храна, тъй като през март е време и за Великия пост.

Продукти за вкусния портокалов крем пудинг, който ще оправи настроението ви.

Ориз - 200 г

Вода (за постната версия) или мляко - 2.5-3 ч.ч.

Захар - 2 ч.ч.

3 приблизително огромни портокала

Джинджифил (корен с дължина 1.5-2 см) - 1 бр.,

Подправки: карамфил, ванилин, канела или други съгласно усета ви

Започваме с предварителната подготовка на продуктите. За да извършите това, оризът - нашата основна съставна част - би трябвало да изплакнете усърдно и да го залеете с водата или млякото. Разбира се, във втория случай усетът ще се окаже по-кремообразен, само че оризовият десерт, подготвен с вода, също има отличен усет.

Оставете накиснатия ориз да заври на междинна температура. След това прибавете захар на усет и обичаните ви подправки.

След това бъдещият оризов пудинг би трябвало да се остави да кипне, а след това да постои на слаб за половин час, до момента в който оризът се свари.

Докато ястието ври, изцедете сока от 3-4 портокала.

 Портокалов пудинг

Сложете леко охладения сварен ориз в блендера (джинджифилът може да се в профил, в случай че желаете кремът да не става прекомерно стипчив и остър) и прибавете портокаловия сок.

Интересен подробност: Ако желаете да извършите десерта по-пикантен и необикновен, можете да добавите малко бадемово или кокосово брашно към крема. Мекият ядков усет и мирис ще създадат ястието още по-нежно.

Следващата стъпка е усърдно да се разбият всички съставки, до момента в който не се получи хомогеннас примес с ефирна текстура.

Преди да сервирате, портокаловият крем пудинг би трябвало да се охлади вярно, по тази причина би трябвало да престои в хладилника най-малко за няколко часа.

За красива визия може да сервирате вашия пудинг в купа или да употребявате огромни чаши. Украса на този десерт може да извършите със стръкове мента или комат лайм.

Бон Апети!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР