Желанието на най-големите европейски клубове да се отделят в Суперлига

...
Желанието на най-големите европейски клубове да се отделят в Суперлига
Коментари Харесай

Шефът на Ла Лига за Суперлигата: Време е да кажем стига!

Желанието на най-големите европейски клубове да се отделят в Суперлига ще унищожи футболната екосистема, съобщи президентът на Ла Лига Хавиер Тебас в изявление пред "Ройтерс ". Разговорите в посока на основаване на състезание на водещите тимове зачестиха в последните месеци, което бе подбудено и от хаоса, който се появи след експлоадирането на пандемията от ковид и претърпените загуби за клубовете, които се правят оценка на 8,5 милиарда евро.

Според Тебас сходна Суперлига няма да помогне на клубовете в дълготраен проект. "Дали има пандемия, или не, тази Суперлига ще унищожи освен футбола генерално, разрушавайки националните шампионати, само че ще съсипе и клубовете, които я оферират. Това е план, който може да има някакъв триумф в кратковременен проект, само че в дълготраен ще бъде злополука. Клубовете не осъзнават, че радикални промени като тази въздействат отрицателно в средносрочно и дълготрайно бъдеще ", сподели Тебас.

Сред най-сериозните поддръжници на сходен план са,,, и, съобщи Тебас и добави, че останалите клубове в Испания и по света са против сходни дейности. През октомври някогашният към този момент президент на Барселона Хосеп Мари Бартомеу разкри, че е поставил подписа си под подобен план.

През декември пък благодетелят на Реал Мадрид Флорентино Перес показа, че големите загуби, които са претърпели водещите тимове в Европа от мачовете пред празни трибуни, са ги предиздвикали да потърсят новаторски промени, защото промяната в международния футбол не търпи отсрочване.

"Най-доброто нещо за футбола би било да се резервира актуалната екосистема. Ние имаме чудесна система на националните лиги и Шампионската лига, която е задоволително постоянна финансово. Трябва да продължим да следваме този модел. Не можем да си позволим радикални промени, които да унищожат всичко това. Настоящата система обезпечава отбрана и сигурност на всички.

Време е да кажем "Стига! " на клубовете, които единствено желаят повече пари за себе си и са подготвени да унищожат националните лиги, Шампионската лига и историята на европейския футбол. Трябва да кажем "Не! " на егоизма ", приключи Тебас, който се надява, че след въвеждането на имунизацията срещу ковид сутиацията в света и във футбола ще се възстановява.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР