Желанието на медицинските специалисти тук е да отговорят на всички

...
Желанието на медицинските специалисти тук е да отговорят на всички
Коментари Харесай

Д-р Йордан Стайков показа пред кмета на Бургас и областния управител какво е постигнал само за две години

Желанието на медицинските експерти тук е да отговорят на всички упования на пациентите

По покана на управлението на Медицински център „ Д-р Стайков “, през днешния ден кметът на Бургас Димитър Николов и регионалния шеф проф. доктор Мария Нейкова посетиха и разгледаха актуалната база, оборудвана с последно потомство инсталация и осигуряваща високо равнище здравни грижи, рехабилитация и физиотерапия.

Центърът отваря порти на 10-ти март 2020 година. Новата съвременна и новаторска постройка е проектирана и строена особено за лечебно заведение със модерно оформление и дизайн.

Към момента в центъра работят над 45 лекари от 21 разнообразни медицински специалности, експерти по здравни грижи: медицински сестри, лекарски асистенти, рехабилитатори, кинезитерапевти.
 Д-р Вергиния Цанова - управител на медицинския център, обясни пред кмета Димитър Николов и регионалния шеф проф. доктор Мария Нейкова с каква инсталация и експерти оказват помощ на пациентите, идващи на бул. Транспортна 33 всеки ден
Желанието на медицинските експерти да отговорят на всички упования на пациентите и да одобряват всички, нуждаещи се от съвещания, операции, процедури и други медицински действия наложи доста рано след първичния старт да се премине към разширение на постройката и да се обезпечат оптимално положителни условия за работа и осъществяване на здравните услуги за пациентите.

Медицинският център непрестанно влага в инсталация, която е от висок клас и последно потомство, а част от апаратите оферират въвеждане на нови методики, неизползвани досега в област Бургас и района.

Структурата по физикална и рехабилитационна медицина, заемаща целия втори етаж, непрестанно усилва потенциала си, също с нова инсталация, и към този момент е в положение да обслужва над 40 пациента на час и няма аналог като апаратурна, кадрова и материална обезпеченост в границите на област Бургас и прилежащите области.

Създадени са условия базата да бъде употребена от студентите от Медицинския факултет към Университет „ Проф. доктор Асен Златаров ” и Медицинския лицей в Бургас.

Медицинският център има подписан контракт с НЗОК за всички медицински специалности и дава опция за обзор и лекуване при потвърдени експерти, както и избор на персонален доктор сред четирима общопрактикуващи лекари, с богат професионален опит. По обособените медицински специалности в центъра работят най-малко по двама до 5-6 разнообразни експерти, което дава на пациентите опция на избор.

Освен модерната новопостроена и просторна към този момент пететажна постройка, основана особено с цел да обезпечи отлични условия за лекуване, центърът разшири доста и медицинските посоки, по които дава висококвалифицирана здравна помощ на пациентите.

Центърът предлага и различни способи за лекуване - Мануална терапия, акупунктура, обичайната китайска медицина, както и високоспецализирани действия: Ехография на млечна жлеза, мамография, Лазертерапия при ставни болести и мъчно зарастващи рани, Ехокардиография, Непрекъснат 24-часов електрокардиографски запис (ЕКГ-холтер мониториране), Непрекъснат 24-часов запис на артериално налягане, Сърдечно-съдов тест с натоварване, Доплер – сонография на периферни съдове, Доплер – сонография на екстракраниални съдове, Склеротерапия на венозни съдове, Ултразвукова склеротерапия, Ендовенозна лазерна аблация, механохимична аблация, Електромиография, Електроелектроенцефалия, Трансфонтанелна ехография, Измерване на костна компактност, Аудиометрия, мониториране на детски сърдечни тонове.

Отскоро са въведени нови високоспециализирани действия: Ендоскопска диагностика на УНГБ, Ехографско премерване на артериално налягане на крака при пациенти със съдови болести, Лазертерапия на разширени капиляри на обособени сектори от тялото.

Предстои до края на тази година, да се вкара в употреба и компютърно – томографски уред / скенер/, с което пациентите ще могат да разчитат на сложни медицински услуги в региона на диагностиката на огромен набор от болести.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР