Желаете да опростите живота си, да спестите малко пари, да

...
Желаете да опростите живота си, да спестите малко пари, да
Коментари Харесай

10 навика, които да вземем от баба си

Желаете да опростите живота си, да спестите малко пари, да повишите вашето здраве и да помогнете на планетата? Ако е по този начин, то тези тествани от баба ви привички са тъкмо за вас.

Някои от нас романтизират предишното, някои от нас го отхвърлят изцяло - само че по този начин или другояче, има някои мъдрости, добити от генерации, които не са наранени от консуматорството и лудото движение на цифровия свят. Да, приказваме за " ерата на баба ви. " Известна с благосъстоянието си на на практика решения, изчистен метод на живот и здрав разсъдък. А ето и някои от обичаните ни старешки привички, които са прекомерно скъпи, с цел да бъдат изгубени:

1. Разходка

Много от вас може би знаят това, само че за останалата част ще кажем, че е добре да помнят: ходенето е фантастично за тялото и душата! Ако имате опция да се разхождате, изпълнявайки вашите ежедневни задания, правете го. Ако живеете в регион, който изисква шофиране, възобновете традицията на баба си - разходка след вечеря. Ползите за здравето от единствено 40 минути вървене дневно са впечатляващи: от понижаване на риска от инсулт, диабет и рак на гърдата до подобряването на половия ви живот и спестяването на пари в салона. Винаги, когато имате опция да ходите пешком до някъде, възползвайте се.

2. Готвене

Разбира се, че то влиза в листата. Това е едно от главните правила в дома на баба ви. Дори и да се прибирате вкъщи късно от работа или не знаете по какъв начин се готви или редица други аргументи, ние ви предлагаме да дадете късмет на това предписание. Не е нужно да бъде трудоемко, по-евтино е, като цяло е по-здравословно (можете да контролирате съставките), може да е извънредно релаксиращо и прелестно, има по-добър усет, а това да поднесете на околните си нещо, сготвено от вас подарява вас - готвача - с надълбоко наслаждение.

3. Отглеждане на градина

И от това, което имаме поради може да е двор с цветя и зеленчуци, а може да е саксия с босилек на перваза на прозореца. Размерът няма значение, същността е в това да се грижите за нещо в почвата, да го отглеждате, до момента в който не е готово за отделяне, изяждане, изпиване на чай, употребявано като прясна фалшификация или сложено във ваза на масата. Междувременно ще спестите пари, наслаждавайки се на лечебно занимание, ще имате нещо естествено за изразходване, само че даже единствено да му се полюбувате е задоволително.

4. Не яжте подправени неща

Тук ще прескочим няколко генерации баби и ще цитираме писателя Майкъл Полън, който написа за храната: " Не яжте нищо, което пра-пра-пра баба ви не би разпознала като храна. "

5. Пишете писма

Не имейли, не текстови известия, а такива с ръкописни букви, химикалка и писалищен материали, които да сложите в плик и да пуснете в пощенската кутия.

6. Използвайте естествени средства

Хипотетична обстановка: Ако дядо ви има кашлица по средата на нощта, дали баба ви ще стане, ще се облече и ще кара до денонощната аптека, с цел да купи лекарство? Не. Тя ще стане и даде дядо ви малко мед (в реалност, проучвания демонстрират, че медът е по-ефективен при лекуване на кашлица от сироп за кашлица!). Защо просто не отворите шкафа или отскочите до градината и не си забъркате някой цяр с естествени средства?

7. Обърнете внимание на облеклата си, зашивайте ги, когато е належащо

Може би баба ви в действителност не кърпи чорапи, само че сигурно нещо поправя по облеклата си. В нашата разточителна просвета толкоз доста неща изхвърляме при първите признаци на изхабяване или скъсване и това е тъжно. И скъпо. И просто неправилно! Пол Дилинджър, началник на световен иновационен артикул на компанията Levi’s, ни поучава да третираме нашите облекла като цветя и има право. С грижа към тях, облеклата ни ще устоят доста по-дълго и ще ни се " отблагодаряват ". И в случай че те са към този момент износени, не се опасявайте от игла и конец или да ги превърнете в нещо друго.

8. Използвайте вашите движимости до дъно

Разбира се, стиловете са се менили по-рядко и нещата са издържали по-дълго обратно във времето, когато нашите баби са обзавеждали дома си, само че въпреки всичко. Дали баба ви би ли изхвърлила идеално здравия бял ледник, просто с цел да го размени с по-модерен от неръждаема стомана? Тя даже не би помислила за това, а дали вие би трябвало? Използвайте вашите движимости, до момента в който са годни, а по-късно се опитвайте да променяте предназначението им или да ги рециклирате. Така ще спестявате, до момента в който опазвате околната среда!

По същия метод, прилагайте навика и с храната, трансформирайки остатъците от храна в нещо сготвено.

9. Изключвайте някои уреди

Благодарни сме, че прането към този момент не изисква легени, само че това не значи, че би трябвало да се разчита непрестанно на нашите уреди. Използването им изисква разноски, само че също по този начин употребява сила, която усилва въглеродния отпечатък. Защо не започнете с изключването на сушилнята и климатика от време на време.

10. Почиствайте дома си с неща, които можете да ядете

Мъдрите баби не протягат ръка към мощно токсични артикули като тези за разчистване на фурна, препарати за тоалетна паница или неща със синтетичен мирис, които в последна сметка провокират раздразнение на дихателните пътища и главоболие. Не, те се насочат към кухнята и се въоръжават със содата и оцета.

Тези домашни средства за разчистване са по-евтини, по-безопасни и по-добри за околната среда. А също по този начин чистят дейно!

Слушайте баба си, тя знае най-добре!

Източник: framar.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР