Желаещите трябва да отидат на паркинга на НАП в съботаГората.бг

...
Желаещите трябва да отидат на паркинга на НАП в съботаГората.бг
Коментари Харесай

Раздават над 12 000 безплатни дръвчета в Русе

Желаещите би трябвало да отидат на паркинга на Национална агенция за приходите в събота

Гората.бг ще подари 12 500 плодни, медоносни и декоративни дръвчета на хората от Русе и района, като ги раздава непосредствено на всеки искащ.

Това ще се случи в събота, 19 февруари, от 13:00 часа на публичния паркинг до Национална агенция за приходите - Русе.

Ще се подаряват предпочитано плодни дръвчета– сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, както и явори, борове, златен дъжд, липа, акация и други Така ще се приближи задачата от 3 милиона дървета в България (вече са засадени 1.7 милиона), а Русе и региона ще станат по-зелени, красиви и чисти.

Повечето фиданки са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), дюлята са качествени сортове, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат. Размерите варират. Всеки ще получи указания за предпазване, засаждане и грижа. Всеки ще може да получите и повече от едно дръвче. Ако жителите носят употребявани, само че здрави найлонови пликове/малки чували, в допълнение ще оказват помощ на природата.

С присъединяване в акцията всеки е се съгласява, че:

1. Ще извърши засаждането на фиданките законно и на подобаващи за дървесния тип места, съобразявайки се с наредбите на Закона за биологичното многообразие, Закона за предпазените територии, Закона за горите и всяко използвано законодателство, включително и общински наредби за градска среда.

2. Ще постави оптималната грижа, за оцеляването на колкото се може повече дръвчета.

3. По никакъв метод няма да продава предоставените дръвчета.

4. При опция ще показа фотоси от засаждането/развитието на дръвчета непосредствено в групата:.

6. В случай, че се одобряват дръвчета за други хора– всеки се задължава да ги осведоми за волята на донора и ще носи отговорност за техните дейности или бездействия като за свои.

7. Ще би трябвало да се осведоми навреме за всичко значимо, което би могло да докара до нарушение на закона, положителните практики или ще нанесе щета на биоразнообразието, природата или хората.

8. Снимки и снимки/видеа от събитието по разпределяне и следващо засаждане, могат да бъдат споделяни в обществените мрежи.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР