Жегите в източната част на Канада отнеха живота най-малко на

...
Жегите в източната част на Канада отнеха живота най-малко на
Коментари Харесай

Жегите в Източна Канада отнеха живота на най-малко 19 души

Жегите в източната част на Канада лишиха живота минимум на 19 души. Горещата вълна се е настанила трайно в региона на Квебек.

Малко откакто слънцето изгрее, температурата в канадската провинция Квебек доближава 30 градуса. С напредването на деня термометрите регистрират 40 градуса по Целзий. Влагата и неналичието на вятър прибавят своето към задушливия коктейл, който мъчи хората в Източна Канада от седмица.

Засега записаните смъртни случаи в резултат на жегите са 19. Зад формалната статистика дебне друга заплаха - от затруднения при хора със болести, с дихателни проблеми, при възрастни и дребни деца, изключително в постройките и пространствата без климатик. Властите вършат каквото могат - предизвестяват да се заобикаля претоварването и излизането навън денем, както и да се пие повече вода.

В Монреал заработиха и улични станции за изстудяване с дребен, само че пресен обхват на деяние. Прогнозата е същинското захлаждане в Квебек да стартира в петък. Дотогава във въздуха ще витае неприятният спомен от 2010-та година, когато жегите в Канада предизвикаха гибелта на повече от 100 души.
 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР