Жегите напълниха хотелите в Пампорово, Чепеларе, Златоград, Девин и местата

...
Жегите напълниха хотелите в Пампорово, Чепеларе, Златоград, Девин и местата
Коментари Харесай

Жегите напълниха хотелите в Родопите

Жегите изпълниха хотелите в Пампорово, Чепеларе, Златоград, Девин и местата за настаняване в област Смолян през август, съгласно информация от хотелиери. Предимно български туристи избират планинската дестинация, бягайки от непоносимите горещини.

Летният туристически сезон в района закъсня, поради продължителните превалявания и неподходящи метеорологични условия до началото на юли, само че август се обрисува като сполучлив, съгласно представителите на туристическия бизнес в района. Хотелиери предвиждат и удължение на крилото на сезона през септември, съдейки по покачвания интерес и продължаващите резервации.

Пампорово е цялостно с туристи през август, осведомят от „ Пампорово “ АД. Основният туристически контингент в курорта са български летовници, идващи за две-три дневни почивки след почивка на море или в търсене на по-прохладни места за отмора. Велопаркът и приключенският парк в Пампорово са измежду желаните места за ваканционните групи.

Чуждестранните посетители, отсядащи в  планинския курорт, са най-вече неорганизирани туристи – главно турски, гръцки, сръбски. Немалка част от летовниците са българи, живеещи зад граница, предпочитащи да прекарат отпуските в родните курорти, прецизират от „ Пампорово “ АД.

Аржентинец, обикалящ България, който се настани в Чепеларе преди дни, е представител на нетипичните за района туристи, осведоми Даниела Сивенова от Туристическия център в града. По нейна оценка  хотелите в Чепеларе също регистрират по-сериозно раздвижване през август. Две нови туристически пътеки – до „ Старата воденица “ и към пещерно обиталище „ Чая “ са изключително посещаваните атракции през сезона. Конна база в с. Хвойна обезпечава различен метод за преходи в планината.

 istock istock
Силен е летният сезон в Златоград, съобщи пред Българска телеграфна агенция инж. Александър Митушев, шеф на Етнографския комплекс. Външен и вътрешен басейн с минерална вода притеглят бягащи от горещините летовници. Разхлаждащите стратегии на Етнографския комплекс за поредна година включват и пътувания до плажовете на Северна Гърция.  

За хотелиерите в Златоград септември още веднъж ще бъде изключително деен месец. Повишен туристически поток се чака за обичайните Делюви празници, планинския ултрамаратон и разнообразни други събития. Екопътеката „ Малката Кръстата гора “ е измежду търсените направления през това лято в Златоград, прецизират от общинската администрация. Пътеката минава през четирите параклиса, ситуирани върху върхове край Златоград, образувайки въображаем кръст.   

Туристическият поток в Баните е на равнищата от предишния летен сезон, съгласно информация от кмета на общината Павлин Белчев. В балнеоложкия център се строят два нови хотела – с четири и пет звезди, които се възнамерява да бъдат подготвени идната година. С тяхното довеждане докрай в Баните ще се оферират по-луксозни туристически и СПА услуги.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР