Жан-Клод Юнкер приветства "категорично проевропейската реч", произнесена от френския президент

...
Жан-Клод Юнкер приветства "категорично проевропейската реч", произнесена от френския президент
Коментари Харесай

Юнкер: Речта на Макрон бе ”много европейска”

Жан-Клод Юнкер приветства "категорично проевропейската тирада ", произнесена от френския президент Еманюел Макрон в Сорбоната и му благодари за поддръжката му за напъните на европейските институции в Брюксел, предадоха Франс прес и Ройтерс, представени от Българска телеграфна агенция.

"Категорично проевропейска тирада на моя другар Еманюел Макрон. Европа се нуждае от кураж. Благодаря ви за поддръжката за работата на институциите на Европейски Съюз ", написа ръководителят на Европейска комисия в Туитър още преди края на речта.

"Това, от което се нуждаем сега, е пътна карта за развиването на Съюза на 27-те. Преди май 2019 година би трябвало да обсъдим намерено всички хрумвания и да вземем решение ", акцентира Юнкер, визирайки своя апел за привикване на среща на върха откакто Англия напусне Европейски Съюз през март 2019 година.

На тази среща би трябвало да бъде решено бъдещето за оставащите страни членки.

Шефът на кабинета на Юнкер Мартин Зелмайр означи в Туитър, че "Европа рядко е виждала такова съвпадане във възгледите на френски президент и ръководител на Комисията ". Той обаче призна, че възгледите им се разграничават в някои нюанси.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР