Жан-Ерик Верн (DS Techeetah) записа своя втори пореден пол позишън

...
Жан-Ерик Верн (DS Techeetah) записа своя втори пореден пол позишън
Коментари Харесай

Верн измъкна третия пол позишън в Берлин под носа на да Коща

Жан-Ерик Верн (DS Techeetah) записа своя втори следващ пол позишън във Формула Е, откакто победи в квалификацията преди четвъртия старт в Берлин. Французинът даде най-хубаво време в груповата фаза на квалификацията, след което приключи на 0.140 пред своя съотборник и водач в шампионата Антонио Феликс да Коща по време на суперпол сесията.

Трети на старта ще застане Оливър Роулънд (Nissan), който даде равно време с това на Верн в груповата фаза, само че остана на 0.445 от французина в решителната сесия. Компания на британеца на втора редица ще прави неговият съотборник Себастиен Буеми, който приключи на единствено 0.012 зад Роулънд. На трета редица ще застанат Ник де Врийс (Mercedes) и Фелипа Маса (Venturi), които приключиха надлежно на 0.490 и 0.670 от Верн.

Вчерашният победител Максимилиян Гюнтер (BMW), който заема второто място в генералното класиране с закъснение от 68 точки по отношение на да Коща остана едвам 21-ви макар че записа резултата със единствено 0.619 от този на Верн в груповата фаза. Другият непосредствен преследвач на да Коща, Лукас ди Граси (Audi), който също се намира на 68 пункта зад португалеца ще потегли 11-ти.

Днешното четвърто от общо шест надпревари в Берлин започва в 20:00 часа.

Снимки: © FIA Formula E
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР