Жълтият, червеният и оранжевият цвят на ябълките са показателни за

...
Жълтият, червеният и оранжевият цвят на ябълките са показателни за
Коментари Харесай

Да сравним ползите от червените, жълтите и зелените ябълки


Жълтият, аленият и оранжевият цвят на ябълките са показателни за високи равнища на бета-каротин, които са потребни за очите и предотвратяват рак . Това изясни съветската диетоложка Марина Макиша от Националната асоциация на диетолозите в ефира на телевизионния канал " Москва 24 ".

„ Бета каротинът е добър антиоксидант. Това е в действителност добра стъпка. Той има сложно удобен резултат върху нашето тяло, по-специално има позитивен резултат върху зрението, мозъка и кръвоносните съдове “, добави диетоложката.

В същото време тя предизвести, че в случай че човек има нетърпимост или алергия към бета-каротин, би трябвало да избере зелени ябълки . Те също съдържат доста потребни витамини и минерали, само че по-малко бета-каротин.

По-рано нейната колежка Къртни Д'Анджело пък уточни кафето като най-здравословната напитка за здравето на черния дроб .

Благоприятният резултат на напитката се изяснява с обстоятелството, че е в положение да понижи натрупването на мазнини и да усили количеството антиоксиданти в черния дроб, които обезвреждат интензивността на нездравословните свободни радикали и предотвратяват увреждането на клетките на органите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР