Жълтите стотинки, които пилеем тук и там седмица след седмица,

...
Жълтите стотинки, които пилеем тук и там седмица след седмица,
Коментари Харесай

Как пилеем парите си, без да усетим

Жълтите стотинки, които пилеем тук и там седмица след седмица, в края на годината могат да се окажат една огромна насъбрана сума.

Ако харчим по-осъзнато и се избавим от няколко нездравословни навика, ще запушим тези финансови пробойни. Жертвата не е огромна и в действителност е просто въпрос на конфигурация да спестяваме тези дребни суми всекидневно.

Ето няколко неприятни навика, които излишно гълтат от средствата ни: 

Купуваме вода в пластмасови бутилки

Докато галопираме по задания из града, постоянно се изкушаваме да си вземем половинлитрова бутилка вода. Това обаче е освен неекологично, само че и нездравословно за здравето и за бюджета ни. Инвестирайте еднократно в портативно шише за вода и го напълвайте заран, по този начин на годишна база може да заделите една напълно прилична сума пари.

Пием скъпи кафета

Кафетата с съвременни имена, които са доста инстаграмабъл, само че костват над 2 лева, не си заслужават да харчим за тях на ежедневна база. Естествено, че е човешко да си поръчаш от време на време някаква специфична напитка, само че другояче заложете на кафето от машината у дома заран, а по-късно – на нормално еспресо. Ще ви ободри тъкмо толкоз добре.

Не си ревизираме гумите на колата

Когато гумите не са добре напомпани, колата харчи повече гориво. Затова недейте да пропускате на бензиностанцията да помолите да им ревизират налягането.

Изхвърляме храна

Случва се, когато не си планираме храненията и пазарим стихийно каквото ни се прияде сега. Но истината е, че храната е сериозен разход за всеки човек и във всяко домакинство и усилието да планираме какво тъкмо да купим за седмицата си коства.

Обърнете внимание на това по какъв начин се храните, какви артикули употребявате най-често и заложете на тях. Не се изкушавайте да купувате неща, които по принцип не ядете, само че са на промоция, да вземем за пример. Няма смисъл от два големи ананаса, понижени с 30%, в случай че не обичате цитрусите кой знае какъв брой. Също по този начин, в случай че сте постоянно заети и готвите най-вече аламинути, не си купувайте артикули за комплицирани ястия, до които е доста евентуално въобще да не стигнете.

Плащате за неща, които не употребявате

Ако имате карта за фитнес, само че нямате време да ходите, отървете се от нея. Вместо това можете да вършиме извършения у дома или да си вършиме продължителни разходки, когато имате време. Премислете и абонаментния си проект за интернет и телевизия. Давате ли си сметка за това какъв брой постоянно въобще включвате тв приемника и какъв брой канала гледате? Сигурни сме, че нямате време за всичките 180, за които плащате всеки месец. Затова когато договорът ви изтича, помислете дали да не преминете към по-основен проект за по-малко пари.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР