Жълт код за опасно време е обявен за вторник за

...
Жълт код за опасно време е обявен за вторник за
Коментари Харесай

Жълт код за опасно време във вторник

Жълт код за рисково време е разгласен за вторник за Южна България сочи информация в уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.

Причината са интензивните превалявания, като предстоящите количества са  25-30 л/кв.м за денонощие.

Кодът е в действие за седем области: Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас .
 Източник: Национален институт по метеорология и хидрология
Застудяването ще настъпи в сряда, информира NOVA. Времето ще се дефинира от циклон, роден още веднъж в Средиземноморието, в композиция със леден лъх от север. Снеговалежите ще са по-значителни в северната половина на страната. Очаква се снежна завивка към 10 см.

В Североизточна България и по планинските проходи по-значителна с опция за снегонавявания и преспи. Температурите ще паднат, по-драстично от четвъртък нататък. Дневните стойности ще са под нулата. Уикендът ще е изсъхнал, само че леден.

А през днешния ден превалявания ще обзет цялата страната .

На множеството места ще са слаби, по-значителни ще са в югоизточната половина от страната. Ще духа до сдържан, на север от планините краткотрайно мощен вятър от юг-югозапад.

Минималните температури ще са сред 2 и 7 градуса. Максималните температури ще са от 6-7 градуса в северозападните региони до 16-17 градуса тук-там в Северна и Източна България.

В планините

ще е най-вече облачно с превалявания от дъжд, над 1900-2000 метра – от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 10 градуса, на 2000 метра – към 4 градуса.

По Черноморието

облачността ще е забележителна с превалявания от дъжд, по-значителни по южното крайбрежие. Ще духа сдържан юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са от 11 до 16 градуса. Температурата на морската вода ще бъде 10-12 градуса, а вълнението на морето – 1-2 бала.. / News.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР