Жълт код за обилни валежи по Черноморието, Родопите и Пирин

...
Жълт код за обилни валежи по Черноморието, Родопите и Пирин
Коментари Харесай

Жълт код за обилни валежи по Черноморието, Родопите и Пирин

Жълт код за значителни превалявания по Черноморието, Родопите и Пирин е публикуван от Национален институт по метеорология и хидрология.

Ще духа слаб до сдържан вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще са сред 6° и 11°, в София - към 6°. През деня ще се задържи облачно, с краткотрайни спирания ще продължи да вали.

Повече по количество ще са преваляванията тук-там в източната половина от страната, а на обособени места в южните региони ще прегърми.

Привечер в Северозападна България преваляванията ще спрат . Отначало в Западна България, а до вечерта и в източните региони вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до сдържан. Максималните температури ще са сред 12° и 17°, в София - към 14°.

В планините ще е облачно с превалявания от дъжд, над към 1800 m - от сняг. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще бъде към 6°, на 2000 m - към 0°.

Над Черноморието ще е облачно с превалявания от дъжд , тук-там обилни по количество. Ще духа сдържан вятър от юг-югоизток, който до вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 11°-12°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР